Ljubuški zborovi na 35. Zlatnoj harfi u Međugorju

ljubuski.info

U subotu je u Međugorju održana 35. Zlatna harfa na kojoj je sudjelovalo 70 dječjih zborova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na Zlatnoj Harfi sudjelovala su i ljubuška dva dječja zbora: "Ljiljani sv. Ante" s Humca s voditeljicom č.s. Jasminkom Pandžić i "Radost" iz Ljubuškog s voditeljem prof. Zdenkom Višticom.

U povodu 35. obljetnice osnutka Udruge dječjih župnih zborova "Zlatna harfa", u Međugorju je, 11. svibnja, slavljena sveta misa koju je predslavio mons. Henryk Hoser, papin izaslanik za Međugorje.

Propovijedao je međugorski župnik fra Marinko Šakota. Pjevanjem je euharistijsko slavlje uzveličalo oko 70 dječjih župnih zborova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U koncelebraciji je sudjelovao fra Marinko Šakota, mostarski župnik fra Bože Milić i više svećenika.

U svojoj propovjedi međugorski župnik fra Marinko istaknuo je kako se danas slavi 35. godina velikog Božjeg djela Zlatne Harfe u Međugorju.

Misnom slavlju bili su nazočni i brojni hodočasnici, a parkiralište iza crkve bilo je puno autobusa raznih registracijskih oznaka iz BiH, Hrvatske i više europskih zemalja.

Na ovu Zlatnu harfu u Međugorje je stiglo 2.000 djece okupljene u 70-ak zborova iz šest nadbiskupija BiH i Hrvatske. Ovo je prvi put da ih je ovoliko bilo na jednom mjestu.

Organizator ovogodišnje proslave je Vijeće franjevačkih zajednica u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te župni ured Sv. Jakova u Međugorju.

Djeca iz brojnih župa u pratnji svojih voditelja pokazali su kako se kroz pjesmu može i svjedočiti i radovati.

Zlatna harfa je usmjerena upravo radu s malim brojnim župnim zborovima te donosi uspješne rezultate u obnovi liturgijskog pjevanja, piše Večernji list BiH

U prigodi ove obljetnice izdana je zbirka skladbi za dječje zborove pod naslovom Uzmi me za ruku koju je uredio pročelnik Zlatne harfe fra Stipica Grgat.

Sve je započelo 1984. u hercegovačkoj župi Kočerin. Ideja je to bila fra Miće Pinjuha. I tako se prenijela iz BiH u Hrvatsku i postala najvažniji događaj u pastoralu djece.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari