Predstavljeni projekti i ideje za razvoj turizma u ZHŽ

ljubuski.info

Prva konstituirajuća sjednica Odbora za razvoj turizma Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), na kojoj je usvojen Poslovnik o radu Odbora za razvoj turizma te županije kojim se uređuje način rada, prava i dužnosti članova, kao i ostala pitanja vezana za rad, održana je u petak u Širokom Brijegu.

Ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije i predsjednik Odbora za razvoj turizma ZHŽ-a Ivan Jurilj predstavio je konceptualni nacrt za otvoreni javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u području razvoja poduzetništva projekta EU4Business.

Također, upoznao je sudionike s nositeljem i partnerima, ciljevima i svim pojedinostima u planiranom projektu te istaknuo kako je opći cilj projekta potpora gospodarskom rastu i zapošljavanju kroz jačanje partnerstva na lokalnoj i međunarodnoj razini i promocija modela uključivog poduzetništva.

Predstavio je i projektnu ideju pod nazivom "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural" koja je prijavljena na Program IPA II CBC Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020., a čija je koncept nota prošla tako da je u tijeku ispunjavanje pune prijave.

Pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije Ana Soldo predstavila je Program utroška sredstava za poticanje razvoja malog gospodarstva na području ove županije za 2019. godinu, čija je svrha doprinijeti ostvarenju strateškog cilja definiranog Strategijom razvitka Zapadnohercegovačke županije za razdoblje 2014.-2020. godine.

U ovom Programu kao prioritet se navodi konkurentno malo i srednje poduzetništvo kroz program za konkurentnost i poslovno planiranje kao i povoljna ulagačka klima u ZHŽ-u, a nositelj provedbe Programa je Ministarstvo gospodarstva ZHŽ-a, priopćeno je iz Ureda Vlade za europske integracije Zapadnohercegovačke županije.

Inače, Odbor za razvoj turizma ZHŽ-a je savjetodavno tijelo koje u koordinaciji s Uredom Vlade ZHŽ-a za europske integracije ima ključnu ulogu u izradi i provedbi Plana razvoja turizma ove županije za razdoblje od 2019. do 2026. godine, a čine ga predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora i to predsjednik i osamnaest članova, stoji u priopćenju.

Glas naroda

divlja gradnja uz rijeke,smeće na sve strane,rijeke zagađene,ceste katastrofa,turisti jedva čekaju doći u našu divnu županiju.

naj bolji seoski turizam

Pa dobro, dali ste vi T. Zajednica ili ured za E integracije?. Sto će raditi T zajednica ŽZH, i općinske T. zajednice ako vi donosite strategiju.? Zar to nije mješanje u nadležnosti?. Ti Jurilju se u sve mješaš, kao vegeta si. Ohladi malo.....

sve što se unovčit da treba unovčit da adezekani opuhaju za privatne svrhe
sunce
vodu zrak
sve rasprodat
poslije nas i potop-reče adeze

uništili turističku zajednicu sad bi turizam di to ima

ima kod nas

Mora čovjek opravdati visoku placu pa udara skupljale koji turisti prijavljeno 5 noćenja za tri godine

Pa dodijelili su sami sebi nagradu za promociju u Mostaru

E da je sam-to interesna skupina na proracunskoj sisi
Nisu svi samo neoliko rasnih rezimlija i to je ales gut.

Pa zar nije projekat "Biciklističke staze Hercegovina - Crna Gora prije 2 do 3 godine dovršen jesteli po gaju ralicom uz cestu pravili tu stazu koja je danas zarasla
KOJE SU TO IDEJEW , AJ MOJ jURILJU IDEJA IMA KOLIKO HOĆEŠ, ALI REDA NEMA DA SE ZNA ŠTA JE PRIORITET
A turizam u ŽZH dok je ova garnitura nema tu ni T od turizma

Treba legalizirati kanabisa u uhu i eto turizam ima da cvjeta.samo to napravite na facu.to vam.kaze tiho sa kupljenom školom.

Sram vas bilo

Tko će i odakle to financirati Neće valjda opet gospodarstvo ZZH Tako je TZ ZZH za 15 godina potrošila cca 15 milionske maraka a na kraju saldo nula a nema ni TZ.

Pitajte Brkića. Mikulića i Bagića di su pare...
I one što su ih postavljali i preko njih izvlačili....

Zašto se ove sjednice održavaju u svim mjestima ZHŽ osim u Ljubuškom bez kojeg ne bi ni bilo turista u ZHŽ?
Ljubišaci, propuštate li još jednu šansu?

To vam je širokobriješkog posla sjedište TZ treba biti u Ljubuškome?
Niko za TZ nije nadležan pare davali a nisu bili nadležni kontrolirati u šta se troše, tako su oni iz vlasti govorili!!!
Na Brkića vika a on nije toliko mogao koliko ova garnitura iza njega. Neznam kako su ga širokobriježani uspili sklonuti
A Mikulić je trajao dok je bilo love....

Ovi ce trajati do hapsenja zbog Kravice

Kravica je tek sada dobila pravo značenje kako možeš bit Kravica a niko te ne muze a ovi iz HDZa muzuli je muzu. Više će je oni izmuz nego vode preko nje proteć.

Kakav turizam ovo je seljački turizam. Turistima je sigurnije otići u Afganistan,Siriju ili Irak nego voziti po ovim takozvanim cestama najlo.povskije županije u državi

Predstavljeni projekti i ideje za razvoj turizma u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari