Utrkom se želi obilježiti vraćanje Ljubuškom statusa grada

ljubuski.info

Trka u dužini od 10 kilometara će se održati 8. lipnja, s početkom u 9 sati, na nasipu "Bajer" kraj rijeke Trebižat u Ljubuškom, a sa startom i ciljem kraj "Baginog Mosta".

U sklopu trke će se održati i treće kolo Rekreativne trkačke lige Sanus Motus.
Ideja o utrci kristalizira se već par godina, a sama rekreativna trkačka liga bila je dodatni vjetar u leđa da napravimo iskorak i organiziramo jednu ovakvu utrku, kaže ispred organizatora, odnosno udruge Zdrav Život - Kinezis, Franjo Lovrić.

Iz organizacije ističu kako ovom trkom žele skrenuti pažnju na prirodni potencijal općine Ljubuški za sportsko rekreativne manifestacije na nasipu Bajer kao i mogućnosti promocije istog za aktivni turizam. Osim toga žele potaknuti lokalno stanovništvo i mlade na trčanje kao jednu od najzdravijih sportsko rekreativnih aktivnosti.

Svojim nastojanjima želimo poručiti ljudima da se može!

Mostarski polumaraton je na pravi način pokrenuo trkačku zajednicu u Hercegovini, škola trčanja Sanus Motus je donijela dodatnu pozitivnu energiju.

Cilj je koristiti posebnosti malih gradova za aktivaciju lokalnog stanovništva. Sa Ljubuškom desetkom nastavljamo dalje i želimo pomoći razvoju rekreativnog trkačkog pokreta i u drugim mjestima Hercegovine, izjavio je Lovrić.

Ljubuški sigurno ima veliki potencijal u prekrasnom nasipu Bajer uz rijeku Trebižat.
Potaknuti sportskim entuzijastom Antom Tomićem, kao i uz podršku lokalne zajednice na čelu sa gradonačelnikom Ljubuškog, gospodinom Nevenkom Barbarićem, vjerujemo kako ćemo uspjeti u nastojanju da što više Ljubušaka krenu koristiti Bajer za svoje sportsko - rekreacijske aktivnosti. Sama ovogodišnja utrka će biti održana u nešto ležernijem izdanju sa dominantnom ulogom druženja i promocije trčanja, zaključio je Lovrić.

Poslije trke uslijedit će dodjela nagrada i prigodno druženje u restoranu Kerametal u organizaciji gospodina Ante Tomića.

Sudjelovanje na ovoj trci je besplatno uz obavezne prijave na službenoj stranici organizatora.

Nagrade prvoplasiranim natjecateljima u muškoj i ženskoj konkurenciji: 1. mjesto 300 KM, 2. mjesto 200 KM, 3. mjesto 100 KM, plus dodatne nagrade za pobjednike 3. kola Rekreativne trkačke lige.

trcanje.net

Glas naroda

gladnu narodu je jako sstalo do sporta jer on sidi u fotelji i čačka nos dapače narod trči svakojutro za frezama peče se na suncu cili dan ili diše hemijska srestva zaštite da bi preživio i platio obaveze od kojih živu uhljebi općine
struju vodu telefon
sjemena i ostale troškove
nije njima do rekreacije to jedino mogu općinski službenici raznih vrsta pojam općine geografski da se spase prežderavanja na račun gladna naroda kojega je već pola silom odselilo

Vlast nema sluha za kvalitetno održavanje staze, dodatnim nasipanje pijeska, košenjem trave, a kao vrhunac njihove brige je nekažnjeno pilanje stabala kod brzaca na kupalištu Tagaševac....
Bitno im je pare za održavanje preusmjeriti u druge svrhe....

Uhljebi ne mogu trčat oni su Debeli i nemaju kondiciju.

LJubuski je grad bez ljudi

Trčati ćemo sigurno moja žena i ja jer smo navikli ionako rečeno da posla na posao kako bi preživio Ante tri stoje su naše ziher Živili građani sela luga

počnite trčat treba ća vam u zenici tamo se trči svaki dan

Utrkom se želi obilježiti vraćanje Ljubuškom statusa grada
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari