Nećemo mirno gledati kako umiru oni koji ne bi trebali umirati

ljubuski.info

Poznato je da bh. političari često obećavaju, a malo ispunjavaju. Argumenti za to su vrlo lako provjerljivi, a potrebno je samo da se vratimo dva-tri koraka unazad do predizbornih obećanja, pa da uočimo što su sve to "zaboravili" ispuniti, odnosno gdje su nam lagali. Navesti ćemo samo jednu veliku laž jer se povezuje uz obljetnicu zaustavljanja tekova JNA u mjestu Pologu, netom obilježenu.

U više navrata, uz ostale stranačke kolege, izrekao ju je Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, prigodnistički ju je ponovio i prošle godine u bh. izdanju Večernjeg lista kada je kazao kako će do obilježavanja ovogodišnje obljetnice u Pologu uz kameni križ biti postavljen i tenk.

Ponesen predizbornom euforijom, gradonačelnik Miro Kraljević više izbornih ciklusa iznenadno je najavljivao dovršetak spomenika koji, zanimljivo, nikad dovršen, a koji je otkriven 7. svibnja 2011. godine.

Nažalost, umjesto da simbolizira, kako je i zamišljeno, vjeru i molitve okupljenih ljudi, ali i odlučnost otpora s postavljenim protutenkovskim "ježevima", otkriva jednoumlje, neodgovornost i nesposobnost gradske vlasti koja godinama laže svojem narodu koji sve to prihvata kao normalno.

Kao što smo i prošle godine kazali, tako i danas ponavljamo, Županijski odbor Hrvatske republikanske stranke ŽZH smatra kako je polaganje vijenaca po profesiji i za potrebe medija egzibicionizam.

Dug kojeg imamo prema braniteljima se vraća svakom našom odlukom. Ovo što danas živimo nije ono za što su branitelji ginuli. Zato smatramo kako laži, neznanje i loše kadrove treba kontinuirano prokazivati jer narod dovode u očajno stanje. To se najbolje ogleda i kroz spomenik koji se dovršava punih osam godina a da ne spominjemo druge laži koje najbolje razotkriva i izvješće općinskog pravobraniteljstva iz kojeg je razvidan kapacitet gradonačelnika koji se nedomaćinski odnosi prema javnom dobru.

Baština žrtve naših branitelja se živi svaki dan. Kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna, svaki dio našega rada i svaka naša odluka mora biti donesena sa mišlju kako prema tim ljudima imamo dug kojeg nikada nećemo vratiti. Slikati se, snimati, paradirati pred javnošću na dane obljetnica, a kad se svjetla pozornice ugase, raditi isključivo za neke svoje osobne i partijske interese nije ono zbog čega je HRS ušao u politički ring.

Podsjetnika radi, na osnovu idejnih planova inženjera Maxa Maksimilijana Davida izgrađena je prelijepa neoromanička crkva na Širokom Brijegu koji je projektirao još dobrih "spomenika" kulturne baštine po Hercegovini. Razumljivo je kako su simbol Hercegovine i Širokog Brijega htjeli rušiti komunisti na čelu s 11. dalmatinskim korpusom, osnovanim u selu Kozica pokraj Vrgorca. Iz samostana su izveli sve fratre, potom ih žicom vezali, odveli ih u obližnje ratno sklonište te ih tu ubili, a neke i žive spalili. Crkva je teško oštećena. Poriv da se riješimo ideološke prtljage prošlosti postoji oduvijek i zauvijek, i redovito se iskaljuje na spomeničkoj baštini, osobito onoj jakih simboličkih značenja.

Pitamo se gradonačelniče, koji je vaš poriv, evo u novije vrijeme, simbol velikog značenja, posebno za Hrvate ima spomenik zaustavljanja tenkova u Pologu, međutim ova spomenička baština nikada nije dovršena, a vi godišnje bar jednom slaže kako će biti postavljen tenk?

Županijski Odbor Hrvatske republikanske stranke ZHŽ

Glas naroda

Kakavo postavljanje Tenka iste noći će ostat bez Cjevi i Gusjenica savršit će negdje na otpadu sekundarnih sirovina.

Hde zekani su sve rekli unatrag i i 25 godina što misle i onim koji su goloruci ili s pješačkim i lovačkim oružjem stali u obranu svoji a i njihovih ognjišta. To jest o BRANITELJIMA.
Sramota roda i poroda

HDZ je UDBAŠKO TERORISTIČKA ORGANIZACIJA koja godinama uništava hrvacke terene i iseli već pola hrvata u njemačku-gori su od osmalija daj bože da dođe ERDOGAN da ih oćera!

Tenk isič i pod željezo prodat

Na Pologu je čak i Alija Izetbegović imao nekakvu ulogu

za ovo što danas imamo nisu se borili oni što su blokirali tenkove
danas su na vlasti gori od onih turaka koji su gradili mostove i samo uzimali trećinu i nastao je još jedan narod tom vladavinom a danas naši nacionalni fašisti su rastrali narode a svoj narod podjelili na pola svojom grabežljivom pljačkom
narod vlastiti se pljačka i raseljava za to nema niko mandat od naroda to je DIKTATURA uhljeba

hrvati su poginuli ili su u njemačkoj danas imamo udbaše i polagače vjenaca i oni su glavni akteri uz boga danas-nema tamo hrvata tamo su udbašija i njihovi poslušnici
hrvati su u njemačkoj i na grobljima brkate lončiće ko i uvjek dosad

grade oni spomenike da arapi mogu vidjeti da je ovde nekad živilo kršćanstvo po meni bi prije trebalo pomoći ovom napaćenom narodu ne ga pljačkati ali ovde je obratno ili oni ovo rade sa ciljem možda su se prodali ali što je da je doće njima arap i spavaće im sa ženom djetetom kao i prije kada su vladali ovim prostorim neka gledaju kako im razvlače one najmilije to će im biti kazna

ovo je sve politika udbaša HDZa-lustracija odma ili nas nema na našim prostorim od stoljeća sedmog-udbaši čak prekrajaju i povjest blajburga i tamo izmišljaju probleme jer su razotkriveni ne može se ljudima vani prodavat udbaška povjest sa HDZ televizije ili im propast prodavat pod uspjeh jer ljudi žive u demokraciji i ekonomskom napretku a ne u propasti HDZ ortačke pljačke zvane privatizacija-godinama se vozi auto bez motora koji stoji ili ide natrag

Nećemo mirno gledati kako umiru oni koji ne bi trebali umirati
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari