Ministar Begić: Želimo riješiti probleme branitelja, no potreban je kompromis

ljubuski.info

Ministar branitelja Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Mladen Begić komentirajući u utorak djelomično usvajanje Nacrta zakona o razvojačenim braniteljima i članovima njihovih obitelji, izjavio je kako je potrebno napraviti kompromis i pronaći situaciju gdje će svi biti zadovoljni.
Mi smo pokazali dobru volju, želimo razgovarati na tu temu i riješiti probleme naših suboraca jer smo uvijek na strani branitelja. Ja sam i sam branitelj, branio sam ovu zemlju i mogu vam reći da je i u ratu i u miru jedna stvar ključna, a to je kompromis. Moramo pronaći kompromis i napraviti situaciju da svi budu zadovoljni - kazao je ministar Begić.

Skupština ZHŽ-a donijela je danas Odluku o očitovanju na Nacrt Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji kojom je taj nacrt prihvatila djelomično očitujući se na njega Odlukom koja sadrži šest članaka i uložila na njega osam amandmana.
U jednom dijelu mi prihvaćamo zakon, ali imamo osam amandmana. Radi se o kršenju Europske konvencije o ljudskim pravima, Zakona o zaštiti osobnih podataka BiH, zakona o zaštiti o zdravstvenom osiguranju, a u određenima dijelovima krši se i županijski te Ustav FBiH, što je nedopustivo - ustvrdio je Begić.

Predsjednik Skupštine Ivan Jelčić naglasio je u uvodnom dijelu jučerašnje sjednice kako je prema njegovim saznanjima ZHŽ jedina u Federaciji BiH koja će se očitovati na predmetni Nacrt Zakona u ostavljenom zakonskom roku.

Pojasnio je kako županijska skupština ne usvaja ovaj Nacrt zakon o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, već ovom odlukom nastoji na neki način stopirati donošenje zakona u ovom obliku ulažući amandmane na članke koji se izravno tiču ZHŽ-a, njezinog suvereniteta i samostalnosti o odlučivanju.

Ispred Skupštine ove županije danas su tim povodom mirno prosvjedovali predstavnici Udruge zaboravljeni branitelji, koji smatraju da predloženi Nacrt zakona odbacuje sve stavke koje branitelji traže.

Iz te udruge, uz ostalo, traže objavu javnog registra i prestanak financiranja braniteljskih udruga iz federalnog proračuna.

FENA

Glas naroda

sramotno ministre..

Ministre ne govoriš istinu, odnosno veliki je jaz između tvojih riječi i djela.Nećeš vječno biti ministar.3

Ministrant begic samo svoje probleme risava a.ono.stovam rekne dok sludaze.cim.izadze od vas dva metra od toga nema nista nevira teska zatoga u opce nemojte slusat lazi

Salko docent doktor profesor a begic osam razreda na jedvite jade pa kakoce da vodi ministarstvo imali iko sa faksom da vodi branitelje jer nema covik.rijecnika za politicara za misalice aj more.nekako

Čovik se bavijo glazbom, bio prateći Bokal.

ševinovas županija je najnepismenija županija u federaciji

Najprije ne istine širite (Županija koja se jedina očitovala u roku)
Predlagač i zakonidavac su pridužili rok do 15.05.2019 tako neinformiranost ili ne zainteresiranost za ovo pitanje prilamat priko kolina je bezobrazluk,bahatost,narcisoidnost i jedna velika medvjeđa usluga samim sebi!
Stvorit i zaključit odgovor bez da se prije izjasne strane koje naj više očekuju os zakona o braniteljima ne saslušat pa onda donijet odluku je jedna velika bahatost i time samim pokazatelj što HDZ mislio braniteljm koji im obraniše domovinu da se oni sada mogu iživljavat na njima ko na posljednjim Mohikancim današnji Amerikanci!
To je demokracija, bravo naši.

Vi iz Vlade i skupštine samo želite provesti daljnju politiku omalovažavanja branitelja, jedan od svježih dokaza je odbijanje mogućnosti da branitelj bez naknade dobije priključak za vodu, to je dno dna!
SRAMOTA

Ej,ljudi pogledajte mimohod u širokom,kada i čemera,nema onih što su branili 91,preuzeli partizani mladi.Mladež HDZ slegla glavu i nosi zastave postrojbi.Haaahaaa,gdje su vam oni sa prve crte,neće da budu i mimohodu.Hhhhaaaahhhh,bliži se kraj dinastije!!!!

Nepravda ide ka svom vrhuncu.lzgleda da im je
Bog otvrdno srca kao
Egipatskom faraonu .

Daj uklonite ove prijatelji sa slike pregrdno ih vidit ovi nas dabi gujice za ostat na vlasti

Branitelji nikad u gorem polozaju..jedni nikad nisu ni dobili nista a drugi sto su dobili sada gube osim pojedinaca koji su imali ranjavanje ili ga sredili a lazne potvrde vrjede ko prave a naravno one puste zapovjednike niko ne dira oni su zasticeni ko licki k..

Ministre Begiću da liste vi pravi ili lažni ministar branitelja

Nemojte nas vise branit ni zastupat.

Kakav ministar nezna beknut covik cuva krave neka kaze jeli u zivotu procita ista osin kada on izadze u dnevnom list

Hajde ovaj njihov opet lici za ministra ima covik manire politicara vidise daje skolovan aovi nas kodaje pit bul stavite nekog sa skolom danas ne sramoti

Ministar Begić: Želimo riješiti probleme branitelja, no potreban je kompromis
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari