Potraga za ostacima antičkih objekata u Ljubuškom

ljubuski.info

U tijeku je nova kampanja nedestruktivnih arheoloških istraživanja kroz "Ljubuški Archaeological Project"

Projekt se financira kroz Poljski nacionalni znanstveni centar, a provodi ga tim arheologa Sveučilišta u Varšavi u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru i Općinom Ljubuški.

Za otkrivanje ostataka antičkih zgrada ili konstrukcija koriste se dvije različite geofizičke metode, bez potrebe za arheološkim iskopavanjima.

Ove sezone, aktivnosti arheologa koncentrirane su na područje Studenaca, Gračina (Humac) i Donjih Radišića, kao i duž dijela komunikacije rimske ceste (Teskera, Hardomilje, Humac, Mlade-Most i dr.).

Trenutna ekspedicija trajati će do 7. svibnja.

Ljubuški Archaeological Project

Glas naroda

pa uslikajte duhansku stanicu u centru grada izgleda ruševnije od ikakvih antičkih spomenika i prikažite je priko udruge "STAP" kao prahistorijski spomenik.
a klačardu i ciglu neka Uvenkovi Parkovi odnesu fra Škropanu u bivši franjevački muzej da se turisti poslije šetne kravicom nagledaju našeg blaga.

gračine su sondirane početkom 80 tih godina prije gradnje škole i imaju podatci u muzeju u beogradu gdje rašić ode na dva dana uzme slike , dovede poljake i malo hodaju gore dolje , operu 70 000 maraka i evo nas našli smo nešto haha koja tuga , kad se škola pravila ivo bojanovski je sondirao sve u krugu 500 metara oko škole , i iskopali su jedan dio na gračinama a statak su zapisali gdje se što nalazi samo nije bilo više interesa tada da se kopa , rašiću prevarantu jedan

Potraga za ostacima antičkih objekata u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari