Jozo Brkić skupljao poslovne prostore kao Pokemone

ljubuski.info

Jozo Brkić, stariji brat zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana, zadnje dvije godine je skupljao poslovne prostore u centru Zagreba kao Pokemone. Obećavao je restorane, klubove, brijačnice, dućane za muškarce u ukupno 26 zakupljenih lokala od države i grada, ali to su uglavnom ostala tek velike riječi i većina prostora je još neuređeno.

Sada je prvi puta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio odluku kojom starijeg Brkića praktički izbacuje iz jednog gradsko prostora. I to baš zato što nije ispunio obvezu i otvorio restoran, a u obrazloženju odluke navedeno da je ostao i dužan preko 20.000 kuna Zagrebu za najamninu, pričuvu, komunalnu naknadu i naknadu za uređenja voda.

Jozo Brkić je otvorio preko 40 tvrtki, jednostavnih društava s kojima konkurirao na natječajima za gradske prostore. Nekad je i s nekoliko svojih tvrtki konkurirao za iste lokale. Odbijao je i nazivao zlonamjernim sve insinuacije da možda ima povlaštene informacije i zna koliko su drugi nudili. U ranijim istupima je tvrdio da želi zaposliti ljude i oživjeti centar grada.

Trebao urediti prostor, ali nije...

Jedna od Brkićevih tvrtki, "Mr. Joseph's za gospodu" je tako na natječaju ponudila i najbolju cijenu za najam 30,5 četvornih metara na Paromlinskoj cesti u Zagrebu. Zajedno s PDV-om je trebao plaćati 6125 kuna mjesečno. U obrazloženju odluke o raskidu ugovora koju je potpisao Bandić stoji da je Brkić još u listopadu 2017. godine dobio ključeve i trebao je urediti prostor i otvoriti objekt za usluživanje hrane i pića. Nije morao prva tri mjeseca niti plaćati zakupninu. No, gradske službe prvo u veljači, pa zatim i u listopadu 2018. utvrđuju da prostro nije uređen. Obrazlažu i da Brkić ima dugove i ne plaća redovito, ali kada mu se priprijetilo raskidom ugovora, sve je podmirio. Pa su ga ostavili u prostoru.

Ali ista stvar se ponavlja ove godine u veljači i travnju. Gradske službe su obišle prostor i samo kroz izlog mogle utvrditi da su uređeni zidovi i pod, ali nikada nisu našli radnike niti je i dalje otvoren bilo kakav objekt za prehranu.
Ne stječe se dojam o ozbiljnoj namjeri zakupnika da prostor privede namjeni i započne s obavljanjem ugovorene djelatnosti - stoji u obrazloženju.

Dužan skoro 20.000 kuna

Ako se budu vodili istim kriterijima, Brkić bi mogao ostati bez još lokala primjerice onog u Vlaškoj, Berislavićevoj, Frankopanskoj, na Trgu bana Jelačića...Svi ti poslovni prostori zakupljeni u su skoro u istom periodu kad i ovaj u Paromlinskoj. I još uvijek nisu uređeni.

Osim toga, u lipu se navodi i koliko je Brkić ostao dužan za zakupninu: 19.547 kuna. I to je najveći dio dugovanja. Još 690 kuna nije platio komunalnu naknadu, 174 kune pričuvu i naknadu za uređenje voda od 103 kune.
Iz svega navedenog je razvidno da nisu ispunjeni uvjeti za otkaz ugovora - zaključuje se u obrazloženju odluke koju je donio Bandić.

Braća Brkić već su u problemu zbog istrage da su pratili i presretali elektroničku komunikaciju čak četiri žene. Ovo je dodatni udar i na poslovanje starijeg brata, pogotovo ako izgubi još gradskih prostora koje je uzeo u zakup. Zanimljivo je i da se među istim zaključcima Bandića može naći i onaj koji se tiče još jedne Brkićeve tvrtke. Njegov "Feš i Nobl" se javio i prošao na natječaju za zakup jednog prostora u Ilici, ali se nitko iz tvrtke nije pojavio na potpisivanju ugovora, pa je Bandić poništio njihov odabir.

Jozo Brkić se javio iz inozemstva i ostao je u šoku kada smo mu rekli da je raskinut ugovor s njim za lokal u Paromlinskoj.
Iznenađen sam i vašim upitom jer su u tijeku pripreme za otvaranje fast fooda u prostoru. Bilo je nekih sitnijih problema sa preuređenjem, radovi za preuređenje nisu obavljeni u planiranom roku. Tvrtka Mr. Joseph za gospodu podmiruje zakupninu - poslao je poruku Brkić.

24sata.hr

Glas naroda

Velikim adze rvatinama Hrvatska služi kao bankomat..

Ààaaàaaa

Braćo mila Brkići morali ste znat da će iz CURIĆA PROCURIT pakujte kofere saćerani ste uza zid morete samo birat REMETINEC ILI MEDJUGORJE dok vam je na vrime nadjite neki malo veći prostor stan i za Bandića pa o jednom trošku u MEDJUGORJU su režije i stanarina najskuplji u Herceg Bosni. Ko kaže da svi HRVATI odlaze na zapad neki se i vraćaju svojim korjenima na stara ognjišta.

ko je to prisluškiva bandića sad ima problema i evo sad su oba pala
možeš šta oćeš no nećeš koliko oćeš-remetinec je ustanova di ljudi propjevaju

e moj brkiću jesi pametan kupiš motor na švercu pa ga poćuriš pred zgradu

švabe ovde pošten novac skrivaju ko zmija noge a dolje HDZ budalaši kradu narod i još se pušu viletinan i autim naštimanim tablicam-pravi divljaci ne znaju što radi gladan narod
nešto ala francuska sve gori!

Jos jedan koji nas sramoti ,a treba to pohapsit njega brata mu i bandica i bice sve ok

Goran Marić ,Brkić i drigi sve rvatine i HDZ u džepu

zna se di je god lopovluk tu je
udba
adeze
hercegovci
uveri[ * neprimjereno * ]i
dezerteri
sačuvaj bože

A naziva Mr. Joseph's za gospodu, Mister Fulir i Noble haha bolje bi pasali Jozo za dame, mister folir i nobodi .

Jozo Brkić skupljao poslovne prostore kao Pokemone
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari