"Šimićevi susreti" važni za očuvanje hrvatske baštine u BiH

ljubuski.info

Manifestaciju "Šimićevi susreti" u ponedjeljak je u Grudama otvorila ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek naglasivši kako je ova manifestacija važna za očuvanje hrvatske baštine u BiH.

Čini mi se da se ovdje krije puno talenata i zato vam želim da nastavite njegovati uspomenu na našeg velikog umjetnika i da ovom manifestacijom pokažete zašto, zagovarajući ravnopravan položaj Hrvata u BiH i očuvanje hrvatske baštine u BiH, pokazujemo da je doprinos Hrvata izgradio ovu državu, kazala je hrvatska ministrica, otvarajući ovu značajnu književnu manifestaciju u spomen na braću književnike Antuna Branka i Stanislava Šimića.

U Osnovnoj školi Ruđera Boškovića, gdje se manifestacija održavala, upriličen je i prigodan program povodom završetka radova na ovoj školi.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas čestitao je načelniku Gruda, ravnateljici škole, svim djelatnicima i roditeljima na svemu što su uradili za ovaj projekt.
Ponosan sam što Vlada Hrvatske sudjeluje u potpori ovakvim projektima. Svi oni koji će u ovoj školi prolaziti kroz proces obrazovanja zaslužuju ovakve uvjete. Vjerujem kako ćemo zajedno raditi na tome da mladi ostaju na ovim prostorima, poručio je Milas.

Nazočnima su se obratila i ravnateljica škole Lucija Mikulić.

Ravnateljica je podsjetila kako su radovi na nadogradnji škole počeli u lipnju 2016. te je danas šest novih učionica i nova knjižnica. Dodala je također kako je u radove ukupno utrošeno nešto više od milijun maraka od čega je Vlada Republike Hrvatske donirala gotovo pola milijuna maraka.

FENA

Glas naroda

šimićeve susrete odma preimenovat u čovićeve susrete-čović je naš spasitelj vođa pusti šimića u povjest

Ma jel to oni Šimić iz parka,vatrogasac ili... ne kontam.

"Šimićevi susreti" važni za očuvanje hrvatske baštine u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari