U planu otvaranje podružnica Dječjeg vrtića Ljubuški

ljubuski.info

Izvješće o radu za 2018. godinu i program rada za 2019. godinu Dječjeg vrtića Ljubuški, jedna je od točaka koja se našla na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, a koja je naišla na pozitivnu reakciju vijećnika.

U izvješću se, naime, navodi kako je Dječji vrtić Ljubuški u radnoj 2018. godini radio s predškolskom djecom u sedam odgojnih skupina, (jaslice, mlađa, srednja, starija, mješovita te dva kabineta učilice). Cjelokupan odgojno-obrazovni rad s predškolskom djecom ostvaren je prema planu i programu rada za 2018. godinu te je vrtić, inače opremljen za 120 polaznika, radio programirano s predškolskom djecom tijekom cijele kalendarske godine.

Nadalje se navodi kako su upisi i ispisi djece vršeni tijekom cijele kalendarske godine, tako da je kapacitet skoro svaki mjesec bio popunjen, osim dva ljetna mjeseca.

Projektom zapošljavanja edukacijskog rehabilitatora i pedagoga sufinanciranog od Federalnog zavoda za zapošljavanje uspješno je oformljen edukacijsko-rehabilitacijski kabinet i kabinet pedagoga u sklopu ove ustanove. Među projektima ističe se i onaj koji je proveden uz podršku Razvojne agencije Češke Republike, kojom je Dječji vrtić Ljubuški dobio novo i najmodernije centralno grijanje. Vrijednost projekta je 118.000 eura, a uključuje izgradnju nove kotlovnice te ugradnju najmodernijeg sustava na biomasu i pelet.

Kako je predočeno u izvješću, tijekom 2018. godine djelatnost vrtića obavljalo je 18 djelatnika, a ukupan ostvaren prihod iznosio je 322.638 KM ili 26.886 KM mjesečno.

Uplate roditelja u 2018. godini za 12 mjeseci su, pak, iznosile 158.506 KM.

Cilj je, istaknuto je, u ustanovi zadržati radno mjesto edukacijskog rehabilitatora i pedagoga jer su ta radna mjesta neophodna za rad s djecom predškolske dobi, a osobito u radu s djecom s posebnim potrebama.

Kada je riječ o planovima u 2019. godini, Dječji vrtić Ljubuški, potaknut zamolbama roditelja, planira otvaranje dviju podružnica u Vitini te na Humcu (Gračine). Obje podružnice bit će u prostoru osnovnih škola, o čemu su postignuti dogovori s ravnateljima tih školama. Namjera je u svakoj podružnici otvoriti dva kabineta – jedan kabinet dnevne brige za djecu i jedan vrtićki dnevni boravak.

U tekućoj godini planirana je pravna registracija podružnica te projektna dokumentacija uređenja postojećih prostorija, ali i izgradnja sanitarnih čvorova prilagođenih djeci predškolskih uzrasta.

Potrebno je, navodi se, izvršiti projektnu dokumentaciju centralnog vrtića što uključuje inkorporiranje novog sustava centralnog grijanja uz uporabnu dozvolu cjelokupnog objekta s dodatkom elaborata za zaštitu od požara. Kompletan troškovnik izrade dokumentacije i uporabne dozvole bit će dostavljen osnivaču te su za njega zatražena dodatna financijska sredstva.

Dječji vrtić Ljubuški u 2019. godini planira i suradnju sa Srednjom strukovnom školom Ruđera Boškovića gdje polaznici medicinskih razreda volontiraju te ujedno obavljaju praksu prema školskom programu.

Nastavit će se, također, i suradnja s Knjižnicom Ljubuški.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari