Milijun KM za braniteljske udruge

ljubuski.info

Vlada FBiH je na sjednici održanoj u četvrtak donijela tri odluke o usvajanju programa utroška i kriterija raspodjele sredstava tekućih transfera neprofitnim organizacijama, utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2019. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Prva odluka se odnosi na sufinanciranje izgradnje spomen obilježja, uređenja mezarja i grobalja, u iznosu od 150.000 KM, od čega je 110.000 KM za sufinanciranje izgradnje spomen obilježja, uređenje mezarja i grobalja i 40.000 KM kao interventna sredstva. Sredstva iz ove odluke bit će dodijeljena na osnovu javnog poziva, a isplata će biti izvršena jednokratno u visini odobrenog iznosa.

Za drugu donesenu odluku, za udruge proistekle iz posljednjeg obrambeno-oslobodilačkog rata, iznos je 460.000 KM. Od ovog iznosa, 280.000 KM je za sufinanciranje programa rada saveza, organizacija i udruženja, 100.000 KM su sredstva koja će biti korištena za tradicionalno održavanje Sportskih igara Saveza RVI FBiH i HVIDR-e Mostar i 80.000 KM su interventna sredstva. Sredstva će biti dodijeljena na osnovu javnog poziva, a isplata će bit kvartalna.

Trećom odlukom odobreno je 395.000 KM Savezu logoraša BiH, Hrvatskoj udruzi logoraša Domovinskog rata u BiH i za IDA (istraživačko dokumentacijske aktivnosti i zaštitu žrtava svjedoka genocida), za nastavak započetih programa i provedbu odluka MSP-a u Hagu. Sredstva iz ove odluke raspoređivati će se prema kriterijima utvrđenim za svaki program posebno, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Glas naroda

Koliko UZB Bijaca

Uzb Bijači gajba pive i 5 litara maksuzije

Ako je Branitelja 500.000 to je točno 2 KM po Branitelju ! Dovoljno za pivu -na nekom zidiću ispred trgovine!To je briga ,države za Branitelje!Bravo režimlije!

branitelji su jezgra oko koje se okuplja ZDRAVA opozicija treba im bacit mrvice da ne talasaju kriminal i diktaturu na vlasti i po mogućnosti ih RAZJEDINIT unutra i po nacionalnoj osnovi na nivou federacije tako da VLADAJUĆIM MEDI do penzije
mnogo se trude da narod puhaju u privatne svrhe naravno svaka nacionalna buržoazija dere svoj narod-recept udbe iz širokog

Milijun KM za braniteljske udruge
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari