Mladež HDZ BiH se potvrdila kao aktivan sudionik važnih procesa

ljubuski.info

Vijeće predsjednika Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) u Beču okupilo je više od 120 mladih članova najveće europske političke obitelji iz 34 europske zemlje. U izaslanstvu Mladeži HDZ-a BiH bili su predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić i njegov zamjenik Jakov Križanović.

Tijekom održavanja niza sastanaka, okruglih stolova i zasjedanja, izaslanstvo Mladeži HDZ BiH imalo je prigodu s kolegama iz cijele Europe razmijeniti iskustva i mišljenja o pitanju rada i djelovanja organizacija političkih mladeži.

Mlade europučane posebno su ohrabrila iskustva prisutnih visokih uzvanika među kojima su bili kancelar Republike Austrije Sebastian Kurz s kojima su Mikulić i Križanović u kratkom susretu imali prigodu razgovarati o budućnosti Europske unije u kontekstu pitanja djelovanja mladih.

Svojim dolaskom događaj YEPP-a uveličao je i Manfred Weber, kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije.

Na marginama održavanja Vijeća YEPP-a, predsjednica YEPP-a Ana Lidia Pereira u susretu s izaslanstvom Mladeži HDZ BiH osobno je zahvalila na dolasku u Beč te je pohvalila aktivno sudjelovanje i angažman Mladeži HDZ BiH u radu Mladeži Europske pučke stranke.

Na zasjedanju je donesena i Deklaracija o održivoj Europi u kojoj se naglašava ozbiljnost problema zagađivanja okoliša te se kao prioriteti spominju zeleni rast, učinkovito upravljanje resursima te održivi razvoj. Deklaraciju je kao predstavnik Bosne i Hercegovine potpisao predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić.
Kancelar Republike Austrije Sebastian Kurz, kao i kandidat za predsjednika Europske komisije Manfred Weber posebno su nas ohrabrili za još snažniji angažman na proeuropskim idejama u zemljama iz kojih dolazimo, a tu poruku ćemo prenijeti diljem BiH. Veoma važno je bilo čuti stavove i politike s kojima EPP i YEPP idu po novu pobjedu na EU izborima kako bi naše politike u BiH bile usklađene i kao do sada okrenute ka budućnosti i održivom razvoju, kazao je zamjenik predsjednika Mladeži HDZ BiH Križanović.

Također, nakon konvencije Mladeži u Mostaru, Vijeće predsjednika YEPP-a u Austriji iskorišteno je i za zajednički rad i jačanje partnerskih odnosa i posebnih veza kroz međunarodno djelovanje Mladeži HDZ BiH sa sestrinskom Mladeži HDZ-a iz Republike Hrvatske.

Predsjednik Mikulić je tim putem osobno čestitao Karlu Ressleru, dopredsjedniku YEPP-a i članu Predsjedništva Mladeži HDZ RH na važnoj ulozi nositelja HDZ-ove liste za europarlamentarne izbore, priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

Tijekom zasjedanja Vijeća predsjednika YEPP-a posebno je istaknuta značajna uloga mladih kandidata na listama za Europski parlament te je izraženo zadovoljstvo i ponos takvim trendom u Europi koji je ovaj put dominantniji nego ikada do sada.
Mladež HDZ BiH se još jednom potvrdila kao aktivan sudionik važnih procesa kada je u pitanju djelovanje mladih osoba na globalnoj razini. To se posebno naglašava činjenicom da smo supotpisnici nove Deklaracije YEPP-a. Svojim doprinosom relevantan smo sudionik svih važnih procesa čime se pozicioniramo kao kredibilan partner kolegama iz cijele Europe, što je posebno pozdravila i predsjednica YEPP-a Pereira. Veseli nas i nastavak zajedničkog rada s kolegama iz Republike Hrvatske. Posebno smo ohrabreni trendom kada su u pitanju kandidacijske liste za Europski parlament gdje mlade kolege imaju vidljivu ulogu, o čemu posebno svjedoči primjer Resslera koji je nositelj pobjedničke liste HDZ-a u RH, zaključio je u izjavi za medije predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić.

Glas naroda

dobročiniteljevi pioniri

udbini pioniri idu na lekcije kako prodat domovinu i narod svoj-izdaja

Mi smo titovi (i sanaderovi)
Tito je naš

Mladež HDZ BiH se potvrdila kao aktivan sudionik važnih procesa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari