Zamjenica Veleposlanika Velike Britanije posjetila Skupštinu ZHŽ

ljubuski.info

Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, odnosno zamjenica Veleposlanika Matthewa Fielda, dr. Ruth Wiseman, boravila je u službenom posjetu Zapadnohercegovačkoj županiji 10. travnja 2019. nastavivši time niz protokolarnih susreta kojima se žele upoznati s unutarnjim djelovanjem političkog sustava ZHŽ i Bosne i Hercegovine.

Zamjenica predsjednika Skupštine Zapadnohercegovačke županije, Ivana Barišić, zajedno s tajnikom Skupštine Julijanom Šimović i suradnicima, primila je zamjenicu Wiseman na sastanku koji je održan u Širokom Brijegu.
Predsjednik Skupštine ZHŽ Ivan Jelčić, zbog opravdanih obiteljskih obveza, uz prethodne isprike nije bio u mogućnosti nazočiti sastanku organiziranom na inicijativu ovog Veleposlanstva.

Uz srdačnu dobrodošlicu, razmjene općih informacija o Zapadnohercegovačkoj županiji, njezinim mogućnostima, potencijalima i prirodnim bogatstvima, zamjenica predsjednika Skupštine ZHŽ Ivana Barišić sa zamjenicom britanskog veleposlanika dr. Ruth Wiseman razgovarala je također o trenutnim političkim prilikama u BiH; izbornom zakonu, socijalnim mjerama, poticanju ostanka mladih u zemlji, položaju žena, odnosno njihovom sudjelovanju u politici. Zamjenica predsjednika Skupštine Ivana Barišić je goste upoznala s implementacijom izbornog procesa te o činjenici kako je Županija Zapadnohercegovačka među prvim, nakon provedenih Općih izbora u listopadu 2018., uspostavila vlast i izabrala zastupnike u Dom Naroda FBiH.

Među istaknutim temama bile su i one gospodarskog karaktera, a nije se izostavio ni obrazovni sustav kao bitna karika u lancu tema kao ni poticajne mjere.

Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske nada se daljnjoj suradnji sa Zapadnohercegovačkom županijom, na svim razinama vlasti koja se može, dugoročno gledano, pozitivno odraziti na život u, politički, dosta složenoj državi kao što je BiH.

Nakon prvog dijela susreta, predstavnici političkih stranaka koje sudjeluju u vlasti u Zapadnohercegovačkoj županiji nazočili su odvojenim sastancima sa zamjenicom veleposlanika Velike Britanije u BiH dr. Ruth Wiseman.

Skupština ZHŽ

Glas naroda

Predsjednik vlade ove županije je pred Božić javno rekao: "Njemačka i nije tako idilična zemlja".I još je rekao: "Tko je god bio tamo mogao je to vidijeti". E sad vi zaključite o kakvoj se osobi radi i za koga on radi?????

čovik pravo zbori,za njega sigurno nije idilična pošto tamo političari za ukradenu marku daju ostavke,nemaju stotine tisuća uhljeba i glasačkih ovaca,političari nemaju vozače i službena vozila...

To su ti englezi koji još neznaju da li da ostanu ili da izađu iz eu raspada im se zemlja po šavovima pa su došli tražiti savjet od kradezea kako da vrate sjaj britaniji

Došla da vidi i popiše Autobuse i one koji će ići na BLAIBURG i da vidi da nema slučajno još neko da je preživijo a da ga oni nisu isporučili BANDITOSIMA PARTIZANIMA zato je došla. Kada ti je Englez bija istinski prijatelj Hrvatima nikada niti će ikada biti. BRAVO MANDŽO noga ti se POZLATILA.

mi nemamo domoljube pobili su ih udbaši a imamo samo drpoljube partije koji svoj grabež ovjašnjavaju velikim hrvatstvom

Bar ih je primila Barišićks koja je legalno završila fakultet i bar se zna izražavati. Sreća da je se Jelčiću rodilo dite pa ih je ona primila. Bar smo dobar utisak napravili i nismo nekog nepismenog poslali da ih dočeka i priča sa njims

Zamjenica Veleposlanika Velike Britanije posjetila Skupštinu ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari