Uspostavljena suradnja Uprave civilne zaštite ZHŽ i Hrvatske vatrogasne zajednice

ljubuski.info

U Opertivnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama (Split) zamjenik Glavog vatrogasnog zapovjednika RH Željko Sutlar, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko i voditelj Vatrogasne škole Stjepan Purgar primili su ravnatelja Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) dr. sc. Dragu Martinovića i pomoćnika ravnatelja Mladena Bošnjaka.

Na samom početku razgovora ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ dr. sc. Drago Martinović upoznao je vatrogasne zapovjednike o ustroju, nadležnostima i načinu rada Uprave civilne zaštite ZHŽ, kao i o funkcioniranju zaštite od požara i vatrogastva kao sastavnog dijela sustava zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Ravnatelj Martinović istaknuo je ključne razloge iniciranja ovog sastanka, a to su uspostavljanje suradnje s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, te obuka i edukacija pripadnika profesionalnih i dobrovoljnih postrojbi.
Prenosim vam pozdrave Glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića koji nije mogao nazočiti ovom sastanku, ali nas je zadužio da u razgovoru s vama pokušamo pronaći način da vam pomognemo ponajprije u dijelu koji ste spomenuli, a to je obuka vaših vatrogasaca, rekao je između ostalog zamjenik Glavog vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar.

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite ZHŽ Mladen Bošnjak je istaknuo kako je s Glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem razgovarao o mogućnostima potpisivanja sporazuma o suradnji Uprave civilne zaštite ZHŽ s Vatrogasnim zajednicom Splitsko-dalmatinske županije.

Pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko rekao je da pored međudržavne suradnje Hrvatske i BiH, suradnja sa susjednom županijom u BiH još jedan korak dalje od kojega će zasigurno svi imati koristi. Voditelj Vatrogasne škole Stjepan Purgar govorio je o programu školovanja za vatrogasce, kao i programima osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca.

Ovim sastankom uspostavljena je suradnja između Uprave civilne zaštite ZHŽ i Hrvatske vatrogasne zajednice, te je načelno dogovorena suradnja u području školovanja, osposobljavanja, usavršavanja i obuke vatrogasaca, zaključak je sudionika sastanka.

UCZ ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari