SIPA se obnovila s 25 mlađih inspektora

ljubuski.info

U nazočnosti najviših predstavnika sigurnosnih institucija naše zemlje, danas je u Mostaru u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u čin "mlađi inspektor" promovirano 25 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu.

Riječ je o 10. generaciji koja je u Agenciji pohađala temeljnu policijsku obuku 2. razine.

Školovanje kadeta SIPA-e u Agenciji je započelo 10.12.2018.godine, a program obuke trajao je 17 tjedana tijekom kojih je održano 745 nastavnih sati, podijeljenih u dvije nastavne faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama i situacijska nastava.

Nastavni plan i program realiziran je kroz 17 nastavnih predmeta: policijski poslovi i ovlaštenja, rukovanje naoružanjem i vještina gađanja, kriminalistička taktika, tehnika i metodika, sigurnost prometa i upravljanje policijskim vozilom, specijalno tjelesno obrazovanje, tjelesna kultura i prva pomoć, kriminalistička psihologija, ustavno uređenje i sustav državne uprave, kazneno, prekršajno i kazneno-postupovno pravo, ljudska prava, informatika i komunikacije, engleski jezik, te kriminalističke istrage.

Kadeti su uspješno završili obuku i položili završni ispit. Opći uspjeh ove generacije je 4,62 odnosno odličan, a kadetkinjom generacije Nastavničko vijeće je proglasilo Jelenu Krstić.

Prije uručenja certifikata, kadetima su se prigodnim riječima obratili: ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja, ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA Perica Stanić i pomoćnik ministra sigurnosti Mate Miletić.

Nakon čestitki, govornici su isticali važnost, težinu i odgovornost posla kojeg su kadeti izabrali. Naglasili su da je riječ o iznimno zahtjevnom, ali i časnom poslu koji traži upornost, odgovornost, stručnost, timski rad i postupanje isključivo u skladu sa zakonom. Naglašena je i potreba stalnoga usavršavanja zbog sigurnosnih izazova koji se iza dana u dan mijenjaju.

Ravnatelj SIPA-e je istaknuo i to kako kadeti, budući istražitelji SIPA-e, u svakom trenutku moraju biti svjesni kojim se poslom bave, da su pod budnim okom javnosti, te da se i privatno moraju ponašati kao predstavnici države odnosno Državne agencije za istrage i zaštitu.

Danas promovirani kadeti će sljedećega tjedna položiti svečanu prisegu i započeti profesionalni rad, kao istražitelji SIPA-e.

Glas naroda

Ova foto. dokazuje dvije cinjenice koliko su ograniceni i poslusni ovi doli i koliko su bahati i primitivni ovi gori

Svi službenici i političari u strogo čuvani zatvor a upravljanje državon na 50 godina dati Kinezima, i tek inda nam dokazi boljitak

Niste još sekunde izračunali koliko su sidili u klupi.Zar za SIPU ne treba školovan i snažan (jak) a vi tamo stavili vaše ljude sa kursom koji će raditi i na prisili kad zatreba.Zato se svatko i izrugiva sa policijon,npr.kao onaj Luburić što vozi auto bez brojeva,vrši službu u papučan,ku.rvar...

da su sidili u klupi bili bi obrazovani i imali svoje mišljenje ovako će biti poslušnici političarskoj mafiji

Do demokratskih promjena i dolaska nacionalnih stranaka,10 Milicionera po općini izuzev Mostar.sad sve glasački kadar.

SIPA se obnovila s 25 mlađih inspektora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari