Bivšem ministru određen jednomjesečni pritvor

ljubuski.info

Županijski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Desnici Radivojeviću, kojeg se tereti za posredovanje u nezakonitoj prodaji donirane poljoprivredne mehanizacije.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecanjem na svjedoke ili prikrivanjem dokaza kao i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva SŽ-a Azra Bavčić.

Na ročištu održanom u četvrtak je rečeno kako je Radivojević, dok je bio na dužnosti federalnog ministra prostornog uređenja, iz proračuna isplatio 5.000 KM Aganu Valentiću za donirani traktor, a koji je u konačnici završio u njegovom vlasništvu.

Radivojevića se tereti i da je, zajedno s povjerenstvom koja je bila zadužena za dodjelu poljoprivredne opreme vlasnicima poljoprivrednih dobara koja su uništena u poplavama, prodavao trećim osobama, fiktivno dodjeljivao i iz proračuna FBiH utrošio 40.000 KM koje je dodijelio fiktivnim dobitnicima donacija.

U pritvoru se već nalaze Ivica Mladina, Refik Džafo i Vahid Jašarević, a za osumnjičene Mehmeda Nikišića, Abdulaha Tutmića, Vahida Jašarevića, Husejina Selimovića i Envera Smajića su predložene mjere zabrane. Istraga u predmetu "Farmer" se vodi protiv više od 10 osoba.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari