Bez ministara HDZ-a, Vlada FBiH o braniteljskom zakonu

ljubuski.info

Prihvativši izvječe Radne skupine za usuglašavanje Prijedloga zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji koju je, na temelju zaključka Zastupničkog doma Parlamenta FBiH od 28. 2. 2019. godine, osnovala 13.3.2019. godine, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj hitnoj sjednici u Mostaru, zadužila Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata za nacrt tog zakona, u roku od 30 dana, pribaviti potrebna mišljenja županija, jer je riječ o zajedničkoj nadležnosti federalnih i županijskih vlasti, i, nakon toga, joj ga dostaviti na razmatranje.

Nacrtom ovog zakona propisano je ostvarivanje prava na svim razinama vlasti (općina, grad, županija, Federacija), a za njegovo provođenje nužna su sredstva od 50.000.000 milijuna godišnje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Danas su, na prijedlog Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, usvojena četiri programa za poticanje održivog povratka raseljenih i izbjeglih u 2019. godini, u ukupnom iznosu od 22,6 milijuna maraka.

Također je usvojen i Plan povratka, obnove, gradnje i razvoja održivog povratka za ovu godinu i za njegovu realizaciju zaduženo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Prema odluci Vlade FBiH, iz ovogodišnjeg proračuna poduzećima u većinskom državnom vlasništvu, bit će izdvojeno 9 milijuna maraka, a privatnim milijun maraka za subvencije za uvezivanje radnog staža radnicima koji su stekli uvjete za umirovljenje, ali im nisu uplaćeni doprinosi za MIO.

Vlada je usvojila i programe utroška sredstava utvrđenih u federalnom proračunu za 2019. godinu, na osnovu kojih će privatnim poduzećima i poduzetnicima iz namjenske industrije, s ciljem unaprjeđenja poslovanja, biti dodijeljene subvencije u ukupnom iznosu od milijun maraka, a javnim poduzećima iz ote oblasti 1,5 milijun maraka.

S ciljem unaprjeđenja poslovanja, Vlada je usvojila Program utroška sredstava trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo, namijenjenih za dugoročno financiranje projekata putem dodjele kredita za 2019. godinu.

Današnjoj sjednici Vlade FBiH nisu sudjelovali federalni ministri iz HDZ-a BiH.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

FENA

Glas naroda

Eto tko stopira isplatu braniteljima njihovih sredstava koja su im bila blokirana i dan danas ne isplaćena...Čilić upa u probleme

Koga nema bez njega se može.

Očit primjer koliko je HDZu stalo do Razvojačeni BRANITELA pripadnika HVO Njima teško prić preko puta na sjednicu a nekom nije bilo teško dane i noći biti u mokrim hladnim rovovima da oni danas mogu sjedit u toplim foteljama. Sa zakonom se o pravu razvoja čenih BRANITELJA neslažem ali još više sa PETOKRAKOM i poslušnicima dragana ČOVIĆA.

Čilic je to davno naplatija

dobro

18-ti nacrt nacrta

Eto Vam sada tupsoni tupavi jel Vam sada HDZ kriv?! gdje se spominju zaboravljeni branitelji?! gdje je 6 km po misecu, di je registar branitelja. Samo budale ne vide da SDA kroji politiku u Federaciji BiH.

Tko je bio u vlasti kad se donosio Zakon o povoljnom umirovljenju zapovjednika i invalida to je uzrok svih problema

HDZ se bori za hrvate i federaciju ko donji mlin-idemo !u srpsku sa dragančetom

Sramota od zakona, spominju socijalno ugrožene u zakonu o razvojaceni braniteljima. Branitelj koji je čitavi protekli rat bio po terenima i ima 60 god ne radi nigdje, na birou stalno nema nikakvo primanje. To ima samo u nas na čelu sa petokrakama.

Da upravu ste...ja iman jednog komsiju 100% invalid je i neprima nista,a bio je nonstop u ratu,a ocega ta obitelj zivi neznam,vec Bog nek im dadne snage.Sramota

Komu su.slali pozive neka sada salju mirovine

Dajte popis primatelja vojnih mirovina i invalidnina meni ne treba ništa samo da znam tko od kada i koliko

Dragan Čović i njegova propala politika je dovela do ovoga.

brižno čuvan pozive za rat i potpisnike na njima a poznam i ljude koji su nosali te pozive
sve se čuva ite kako

Vrijedas ljude da su tupsoni..a sto ste vi iz hdz dopustili da vam sda vodi politiku..y predizbornim skypivima niste tako govirili nego obecavali med i mlijeko..naravno sebi ...istina...ali nazalost.vasu vi ste izgubili...a ne narod jer nista nije ni dobio od vas...ZDS
.

Pravi branitelji nisu se bojali četnički bunkera ni topova rušili su ih ovi su mi čudni branitelji da nemogu županiju ili općinu uc i ne izic dok im se neresi njihovo pravo ,

Bez ministara HDZ-a, Vlada FBiH o braniteljskom zakonu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari