Održana izobrazba 'Mladi nositelji promjena u društvu'

ljubuski.info

U Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama održana je dvodnevna izobrazba za srednjoškolce pod nazivom "Mladi – nositelji promjena u društvu" koju su organizirali članovi Vijeće mladih Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u suradnji sa Širokobriješkom udrugom mladih.

Prvi dan je radionicu održala dr. sc. Ivona Čarapina Zovko pod nazivom "Odabir zanimanja nakon srednje škole: izazov ili stres?".

Čarapina Zovko je krenula s fazama planiranja karijere i upozorila učenike na neke od pogrešaka pri izboru zanimanja/studija, osvrnuvši se na važnost pojedinačnih osobina pri odabiru zanimanja i upučujući učenike na njihove osobne interese, sposobnosti i vrijednosti.

Predavanje o temi "Mladi – Od marginalne skupine do pokretača društvenog napretka" je održao magistar politologije Goran Kutle gdje je objasnio koji su glavni uzroci zbog kojeg se mladi ponekad nalaze na marginama društva i što bi mladi trebali učiniti kako bi poboljšali svoj položaj u državi.

Istakao je kako se ne može doći do potpunog ostvarenja samo riješenom egzistencijom.

Drugi dan izobrazbe predavanje je imao magistar politologije Vedran Kožul na kojem je ukazao kako je važno povezivanje i organizacija mladih i na taj način sudjelujovanje u kreiranju javnih politika.

Kroz prezentaciju "Mladi i politički aktivizam" je prikazao sve načine i mehanizme preko kojih se još kao učenici mogu izboriti za svoja prava.

Frano Sosa je završio izobrazbu informacijama o aktivnostima, strukturi i ciljevima Vijeća mladih Federacije BiH, te pozvao mlade biti aktivni u svojim lokalnim zajednicama i tako doprinijeti osobnom i društvenom razvoju, priopćeno je iz Vijeća mladih ZHŽ-a.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari