Njemačka više ne prihvaća diplome dobijene prekvalifikacijom

ljubuski.info

Agencija za rad i zapošljavanje BiH informira sve zainteresirane kandidate koji se, putem Agencije za rad i zapošljavanje BiH, prijavljuju za poslove njegovatelja u SR Njemačkoj, kako je, s njemačke strane, došlo do izmjena u pravilima postupanja i uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati u proceduri zapošljavanja.

Izmjene se odnose na priznavanje diploma stečenih prekvalifikacijom, te priznavanje certifikata o znanju njemačkog jezika.

Na osnovu odluke Saveznog ministarstva za rad i socijalna pitanja SR Njemačke više se ne prihvaćaju diplome o završenoj medicinskoj školi za opći i pedijatrijski smjer, dobivene prekvalifikacijom bilo u državnoj ili privatnoj školi. Samim tim skrećemo pažnju kandidatima koji apliciraju putem Agencije za rad i zapošljavanje BiH za poslove njegovatelja u SR Njemačkoj, da je Središnji ured za posredovanje pri zapošljavanju stručne radne snage (ZAV) od veljače 2019. godine počeo davati odbijenice za sve ovakve diplome, te više nije moguće zasnovati radni odnos kao njegovatelj s diplomama stečenim prekvalifikacijom.

Također, preporučujemo kandidatima da uz prijavu, osim odgovarajuće diplome dostave i svjedočanstva o svimzavršenim razredima srednje škole, prevedena na njemački jezik., rekao je direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Mr. Muamer Bandić.

Što se tiče certifikata o poznavanju njemačkog jezika, kao što smo već obavijestili javnost od 1.6.2019. godine Veleposlanstvo SR Njemačke u BiH prilikom podnošenja zahtjeva za radnu vizu do daljnjeg neće prihvatati ÖSD certifikate za koje je ispit položen izvan Republike Austrije. Navedeni datum se odnosi na datum podnošenja zahtjeva za radnu vizu u Veleposlanstvu SR Njemačke, a ne na datum izdavanja certifikata. Zbog toga svi kandidati koji nakon 1.4.2019. godine svoje prijave predaju u Agenciju za rad i zapošljavanje BiH moraju imati certifikat o poznavanja njemačkog jezika usuglašen sa zahtjevima Veleposlanstva SR Njemačke u BiH, priopćio je direktor Bandić.

Glas naroda

Nikad nije kasno!

hahah,tako je,a tek kad to dođe u ovoj našoj,ajmo reć državi.Tada bi se moglo i krenuti naprijed i put Europe

Seve su uzeli pare a vi morete diplomom obrisati znate sta

Sad možete obrisati D U P E sa Ševinom diplomom .

Jedino njihove i važe, provjerite

pa naravno nisu Njemci maniti, sve oni uprate

Što je najgore, to što njegovatelji u Njemačkoj rade se može naučiti za mjesec dana. Ali zato što je nekima bilo teško i malo se potruditi svima će biti otežan put.

poševio ih je ševo ali i sve ostale u države kako nnas je unaprijedio

u ovoj državi ne vrijede one diplome koje se mučio i učio za nju ti ne mogu do posla svaki je student primoran ići vani i tražiti posao ovde mogu raditi samo oni koji su završavali kod ševa i njima sličnim jer oni ne daju da se netko primakne ka njima i da vide koja pamet iz njih curi ali i žalosno je što nitko ovo ne kažnjava vjerovatno su i ti koji bi trebali to istražiti pohapsiti došli do njih sa turbo školovanjem nema što drugo biti

Ševinu diplomu možete iskoristiti za potpalu vatre u kaminu.

rektorov faks tomića i doktorat ne važeći u njemačkoj
treba četverogodišnja za državni faks i onda uhljebi kradezea ponovo sadite kavode ko i prije rata
njemci za državne fakultete traže svjedođžbe srednje tako da je tomićev doktorat ne važeći nema podlogu četri godine srednje-nisu švabe lude ševinovci doma

Najjača izjava je ona sve im možete oduzeti ali znanje ne možete

A fabus diplome

Za posao njegovatelja u Njemačkoj nije potrebno imati nikakvu izobrazbu. Sve se uči uz rad. Plaćen od prvog sata. Treba nešto znati jezi,a i to se uči usput. Tolika je potreba za radnom snagom da nađu načina svakoga tko hoće raditi uvesti u posao. Tko se hoće obrazovati u tom smjeru može. Tko ima neku završenu školu svejedno mora proći "prepoznavanje" svjedodžbe ili diplome da bi onda mogao raditi i biti plaćen prema tome. Slično tako je i u drugim strukama.

Ševina akademija može stavit ključ u bravu.

A štaćemo s našim. Diplomama?

zenica treba tokare i agronome ubrzo će sve diplome u sarajevu na provjeru onda cila federacija i prevaranti partije mogu sadit cmilje sa barbarićom on kaže da je to unosan posao

Njemačka više ne prihvaća diplome dobijene prekvalifikacijom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari