Uspješan nastup Glazbene škole Ljubuški na 4. međunarodnom festivalu "Primavera"

ljubuski.info

Glazbena škola Ljubuški sudjelovala je na 4. međunarodnom festivalu glazbe "Primavera" u Bijeljini s učenicima flaute iz klase profesorice Maje Kožul.

Festival se održavao od 21. do 24. ožujka u dvoranama hotela "Ras" u sklopu kompleksa "Etno selo Stanišići", a sudjelovalo je mnoštvo mladih glazbenika većinom iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Četvero sudionika flautista iz GŠ Ljubuški bili su gotovo jedini predstavnici iz Hercegovine, a većini im je ovo bilo prvo natjecanje.
Obzirom da su sve kategorije bile na rasporedu isti dan, te obzirom da je sve ove učenike pripremala ista profesorica flaute, Maja Kožul, putovali smo zajedno sa GŠ Brotnjo iz Čitluka a priključili su nam se i svi roditelji. Tako smo spojili ugodno s korisnim, a djeca i roditelji iz obje škole su se međusobno družili i bodrili cijelo vrijeme. Organizacija i cijeli Festival je na jednoj zaista zavidnoj razini, a i cijelo okruženje je predivno i nadahnjujuće, rekla je Ivana Zrimšek Šaravanja, ravnateljica GŠ Ljubuški koja je pratila cijelu grupu na putovanju.

Tročlani žiri za disciplinu "Flauta" činili su profesori i istaknuti pedagozi Aleksandar Burkert (Valjevo), Sunčica Lončar (Banja Luka) i Biljana Prica (Šabac), a bodovanja i nagrade su se dodjeljivale po sljedećim kriterijima:
I nagrada - od 90 do 100 bodova; II nagrada - od 80 do 89,99 bodova; III nagrada - od 70 do 79,99 bodova; POHVALA - od 60 do 69,99 bodova; duploma za sudjelovanje - za osvojenih manje od 60 bodova.

Rezultati učenika GŠ Ljubuški sa natjecanja "Primavera":

  • Klara Šaravanja, 1. razred - I kategorija - 99 bodova - I nagrada
  • Mihaela Grbavac, 5. razred - III kategorija - 80,67 bodova - II nagrada
  • Marija Miškić, 5. razred - III kategorija - 74,33 bodova - III nagrada
  • Maro Bulić, 2. razred Srednje GŠ - IV.kategorija - 95 bodova - I nagrada

Učenike je na klaviru korepetirala Silvia Vukojević, profesorica klavira.

Iskrene čestitke na sjajnim rezultatima i na mukotrpnom radu i trudu koji se isplatio svim učenicima, njihovoj profesorici Maji Kožul koja je najvećim dijelom zaslužna za ovaj pothvat, te profesorici Silviji Vukojević na izvrsno odsviranim korepeticijama na klaviru. Također čestitam i zahvaljujem dragim roditeljima na stalnoj podršci. Vraćamo se puni dojmova, jako sretni i zadovoljni, bogatiji za jedno veliko iskustvo. Sada nastavljamo oplemenjeni i ohrabreni daljnje pripreme za još tri natjecanja koja nam slijede a na koje idu naši gitaristi, violinisti te opet flautisti: Međunarodno gitarističko natjecanje "Zagreb guitar fest"; Federalno natjecanje u Bihaću; te Međunarodno natjecanje "Daleki akordi" u Splitu. Sretno svim našim učenicima i profesorima, dodala je ravnateljica GŠ Ljubuški Ivana Zrimšek Šaravanja.

Glazbena škola Ljubuški

Glas naroda

Bravo za sve vas,cjeloj ekipi naklon i čestitke

Uspješan nastup Glazbene škole Ljubuški na 4. međunarodnom festivalu "Primavera"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari