Dražen Pandža imenovan direktorom Aluminija

ljubuski.info

Nakon provedene natječajne procedure, na današnjoj je sjednici Nadzornoga odbora Društva za direktora Aluminija d.d. Mostar u sljedećemu četverogodišnjem mandatnom razdoblju imenovan Dražen Pandža, dosadanji vršitelj dužnosti prvoga čovjeka Aluminija.

Na Pandžin prijedlog, imenovana su i još dvojica članova Uprave, i to Boris Vican na mjesto izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak, te Ivan Čale na mjesto izvršnoga direktora za ekonomsko-financijske poslove. Četvrti član Uprave odnosno izvršni direktor za pravne i kadrovske poslove bit će imenovan naknadno.

Članovima Nadzornoga odbora Društva koji su, prije današnjega imenovanja direktora i dvojice njegovih kolega u novomu sazivu Uprave, obavili razgovore s ukupno pet prijavljenih kandidata na natječaj, Pandža je izabran kao najkompetentniji za prevladavanje krize s kojom je Društvo suočeno.

Inače, Dražen Pandža (rođen 1974.) u Aluminij dolazi u rujnu 2016. godine iz financijskoga sektora, u kojemu je stekao zavidno iskustvo u upravljanju ljudskim i materijalnim resursima organizacijske cjeline kojom je rukovodio, napose na poslovima planiranja proračuna i nadzora nad njegovom provedbom, te nadzora nad profitabilnošću organizacijskih cjelina. U Aluminiju je zaposlen kao izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove, da bi u lipnju 2018. bio imenovan vršiteljem dužnosti direktora Društva.

Boris Vican (rođen 1976.), kao dugogodišnji djelatnik Aluminija, dužnost izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak također preuzima u rujnu 2016. godine, s mjesta direktora pogona Elektroliza. Inženjerom je strojarstva i u procesu pripreme doktorata u struci. Ivan Čale (rođen 1979.), dipl. ekonomist, na mjesto izvršnoga direktora za ekonomsko-financijske poslove Aluminija dolazi s mjesta direktora Odjela financijskih poslova Društva. Tu je dužnost obnašao proteklih pet godina.

Upravu Društva očekuje zahtjevan posao opsežnoga restrukturiranja i konsolidiranja poduzeća, kako u financijskomu, tako i u organizacijskomu smislu, a u prvom su redu obveze na provedbi zaduženja koje je pred njih postavila Skupština dioničara, na tragu posljednjega revizorskog izvješća (međunarodna kuća KPMG).

Glas naroda

sve adeze uhljebi karijeristi pogledaj obrijanu glavu ovo nije za portira u eu moraš bit pristojniji

Vidi mu glave zaokruzila se kao kod svih hdzekana ....

on će namirit 400 MILIONA KM što je pokrala partija a toliko ne vridi komplet hercegovina čovićeva i dodigova u paketu no doša se skućit u aluminij a dionice poduzeće sve propalo na jednu marku-katastrofa biće ko i uljanik radnici na ulicu a plenkiju rejting niste danas u smeću a sutra će te opet bit-rejting agencija o stanju gospodarstva države

Kad ćete vratit struju što ste pokrali?

Di su pare????

kažu jablaničari i ramljani
da znamo da će hafeze stalno vladati
mi bi se na stara ognjišta vratili
i isvoje stare kuće obnovili
jer manja je voda sada
nego prije izgradnje brana
jel tak il ne tak elektro lopine

naš draganče je popijo jablaničko jezero jer spiska pare od struje za izbore koje je izgubio a sad radnici aluminija i federacija mu side na vratu
i plenki mu je posudio struje iz peruće grmi aluminij danju i noću da ljudi ne buknu na ulicu a BRADVICI je htio iskopčat struju kad god mu nebi da pare za kradeze

Čitam hapsi se uprava Uljanika znači da su Hrvati trpeći narod skoro pa mazohisti tako će i u Aluminijskom biti

Dražen Pandža imenovan direktorom Aluminija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari