Boćari od jeseni prelaze na novi sustav natjecanja

ljubuski.info

S lijepim proljetnim danima, koji su napokon došli u naše krajeve, "bude" se i bosanskohercegovački boćari. Na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora, uz sumiranje rezultata prošle sezone, udarene su konture nove, a tu su i neke krucijalne novine za bh. boćanje.

Sumirajući zaključke, Mate Grubišić, predsjednik Boćarskog saveza Bosne i Hercegovine, kaže:
Ostao je isti broj klubova u sustavu natjecanja, dakle devet, pa će se kao i prošle godine ligaški dio prvenstva igrati u dvjema skupinama nakon čega slijede utakmice doigravanja. Iako smo se nadali da će se neki od klubova koji su zamrznuli svoje aktivnosti ponovno aktivirati, do toga ipak nije došlo, ali smo zadovoljni da nije bilo daljnjeg osipanja. To nam je potvrda da smo u prošloj godini dobro radili - ističe predsjednik Grubišić.

Sezona bez repova

Bilo je određenih kontakata s nekoliko potencijalnih klubova, čak i u nekim novim sredinama kad je u pitanju ovaj sport, kao što je primjerice Bugojno, ali očito je da za takvo što treba vremena, ne može se sve srediti preko noći. Imamo tri - četiri kluba koja su pred aktiviranjem, nadam se da će nam se neki od njih priključiti od iduće natjecateljske sezone. Posebice smo zadovoljni da iza prošle sezone nema nikakvih repova, svi računi su uredno izmireni, sudjelovali smo na najvećim međunarodnim boćarskim natjecanjima, pa smo, sukladno tome, donijeli i neke važne odluke u pogledu termina održavanja prvenstva, dodao je Grubišić.

Koje su to novine ili novina, upitali smo predsjednika Grubišića?
Od ove godine, odnosno od jeseni, prelazimo na sustav natjecanja jesen – proljeće, kao što je to i u većini sportova. Dakle, od 2019./2020. sezone slijedi velika novina, na koju smo se odlučili prateći druge zemlje. Susjedna Hrvatska je, primjerice, na taj sustav prešla već prije nekoliko godina. Mi, doduše, nemamo dovoljno dvorana, ali ćemo zato startati s prvim dijelom sezone ranije, dok je toplije, a nastavit ćemo u travnju, kako bismo izbjegli hladnoću - ističe predsjednik Boćarskog saveza BiH.

Ubrzano prvenstvo

Od Mate Grubišića doznali smo da će iduće prvenstvo biti ubrzano, završit će početkom ljeta, pa će se tijekom ljeta klubovi pripremiti za jesenski početak nove sezone.

Dakle, kad je riječ o boćanju, ova sezona bit će prebukirana. Uz prelazak na novi sustav, predsjednik Boćarskog saveza BiH izražava nadu da će se osigurati sredstva i za međunarodne nastupe kako za sudjelovanje klubova u europskim kupovima tako i za sudjelovanje reprezentacije na Svjetskom juniorskom i seniorskom prvenstvu Europe.

Dušan Musa | Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari