Catherine Palpant oduševljena uspjehom i raznovrsnošću ZHŽ

ljubuski.info

U prostorijama Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije u Širokom Brijegu, u četvrtak 21. ožujka 2019. godine, ravnatelj Ivan Jurilj održao je sastanak s Catherine Palpant, atešeom za suradnju pri Veleposlanstvu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Ovaj sastanak je organiziran prilikom posjete Catherine Palpant Širokom Brijegu zbog održavanja svjetskog gastronomskog događaja "Okus Francuske" koji se obilježava 21. ožujka, na prvi dan proljeća. Naime, na taj dan se ove godine organiziraju večere u 3.000 restorana iz cijelog svijetu s ciljem slavljenja francuskog kulinarstva, njezinog umijeća i vrijednosti: zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica.

Trinaest restorana iz Bosne i Hercegovine odabrano je za sudjelovanje u ovom događaju, a oni se nalaze u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli i Širokom Brijegu čiji je restoran Domano odabran za sudjelovanje u ovom događaju.

Na početku sastanka Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije se zahvalio Catherine Palpant, koja je ateše za suradnju pri Veleposlanstvu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini na dolasku u Široki Brijeg i tome što se odazvala pozivu na sastanak.

Upoznao ju je sa svim karakteristikama Zapadnohercegovačke županije počevši od geografskog položaja, sve do statističkih podataka po kojima se županija razlikuje u odnosu na ostale županije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nakon uvodnih detalja o županiji prezentirao je sve uspješno realizirane projekte, projekte u tijeku, kao i sve one koje su prijavljeni u okviru fondova Europske unije te za koje čekaju rezultate. Ovdje je posebno istaknuo uspješnu suradnju Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije s gradom, općinama, ostalim tijelima i institucijama, nevladinim i privatnim sektorom u Županiji Zapadnohercegovačkoj, rezultat čega su mnogi planirani projekti i strateški dokumenti koji će nesumnjivo dovesti do poboljšanja stanja u županiji u svim područjima.

Naveo je da se u Zapadnohercegovačkoj županiji održavaju brojni društveni i kulturni događaji poput West Hercegovina Festa, Mediteran Film Festivala, Festivala klapske pisme Posušje, i drugi, te da je ova županija centar svih događanja u Hercegovini, ali i šire.

Na kraju je izrazio nadu da će prvi posjet ZHŽ Catherine Palpant biti poticaj za početak buduće zajedničke suradnje u onim područjima na koje Veleposlanstvo Republike Francuske u Bosni i Hercegovini stavlja poseban naglasak, a to su kultura, turizam, itd.

Catherine Palpant, ateše za suradnju pri Veleposlanstvu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini je nakon svega onoga što je saznala o Zapadnohercegovačkoj županiji na sastanku izrazila veliko oduševljenje uspjehom i raznovrsnošću Zapadnohercegovačke županije u svim područjima te izjavila kako je vrlo impresivno koliko u ZHŽ pokušavaju integrirati sve sudionike u navedenim područjima.

Navela je sve one primjere suradnje između Francuske i Bosne i Hercegovine te izrazila da će se zaista potruditi da u suradnji sa svojim kolegama pokrene neku vrstu suradnje sa Zapadnohercegovačkom županijom.

Poslije sastanka, uslijedio je posjet Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu, priopćeno je iz Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije.

Glas naroda

nema ona pojma di je došla

Dosla nabit guz icu i ode ona dalje i tako u krug fuj

Ej nju plaća francuska ne ti i sve ostalo

U Francuskoj je velika kriza sve gori došla se naist i napit znam ja njija.

U kojoj jazbini je ova živila?Sigurno joj je ovo prvo di je otišla kad je izašla iz jazbine

Catherine Palpant oduševljena uspjehom i raznovrsnošću ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari