Edib Buljubašić saslušan na suđenju za ubojstvo Blaža Kraljevića

ljubuski.info

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru danas je počelo sa saslušanjem svjedoka ubojstva Blaža Kraljevića, zaovjednika Hrvatskih oružanih snaga (HOS) i general-majora Armije Republike BiH, te osam njegovih bliskih suradnika.

Tužiteljstvo je danas saslušalo samo svjedoka Ediba Buljubašića, tadašnjeg poručnika HOS-a, koji je trenutno zatvorenik Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica.

Glavni tužitelj županijskog tužiteljstva u Mostaru Nijaz Mehmedbašić nije htio govoriti o detaljima saslušanja, koje je bilo zatvoreno za javnost, niti o nastavku procesuiranja ovog slučaja.

Kao što se zna, Blaž Kraljević i grupa pripadnika HOS-a likvidirani su iz zasjede 9. kolovoza 1992. godine u Kruševu, 10-ak kilometara zapadno od Mostara.

Glas naroda

Jeli živ Edin

Naravno da je živ ... U KPD Zenica ...

Nije, mrtvog ga saslušavali

Muslimanski i Hrvatski sukobi su otpoceli s Likvidacijom pok. Blaza i pratnje. Sukob je diktiran iz Zg i nastao je na ideji da se sve tranzitne robe odvijaju preko Hercegovina. Znaci dok je netko ginio pojedinci iz trgovacke branze su nemilosrdno bogatili. Svi pocionici su poznati po imenu i prezimena, naravno da ih nema tko procesuirati jer su lokalni serifi i hdz vrh postavili, nacelnike policije, tužitelj i to ce past u zastari.

Mozda ali ima i druga strana zasto bi nosis ginuli za muslimanske ideje a BA samom pocetku rata alija izjavio ovo nije nas Rat a vidi se sada kako su vam muslimani zahvalni za hos i Blazakraljevica

Edib Buljubašić saslušan na suđenju za ubojstvo Blaža Kraljevića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari