Objavljen javni poziv za pružanje pomoći braniteljskim kategorijama

ljubuski.info

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata objavilo je javne pozive za dodjele pomoći u liječenju u 2019. godini i jednokratnih novčanih iznosa za sufinanciranje troškova pokopa i dženaza pripadnika braniteljske populacije.

Za pomoć u liječenju branitelja u ovoj godini Federalno ministarstvo je osiguralo 1,5 milijuna KM, a za sufinanciranje troškova dženaza i pokopa pripadnika braniteljske populacije 400.000 KM.

Pravo na ostvarivanje pomoći u liječenju imaju pripadnici braniteljske populacije (ratni vojni invalidi i članovi njihove uže obitelji, članovi obitelji šehida i poginulih branitelja, razvojačeni branitelji i članovi njihove uže obitelji).

Opći kriteriji za raspodjelu sredstava su težina i priroda bolesti, visina sredstava potrebnih za pojedinačno liječenje i hitnost slučaja. Posebne kriterije za raspodjelu donosi federalni ministar, a zahtjevi mogu biti podneseni do 31. listopada 2019. godine.

Sufinanciranja troškova pokopa/dženaza odnosi se slučajeve kada nije ostvarena pomoć po istom osnovu drugog državnog tijela, institucije ili pravne osobe. Zbog povećanog broja zahtjeva u prošloj godini, Federalno ministarstvo je povećalo iznos sredstava za ove namjene, a zahtjevi mogu biti podneseni zaključno s 31.12.2019. godine.

Sredstva će biti dodjeljivana mjesečno u visini 1/12 raspoloživih proračunskih sredstava tijekom godine, a na osnovu pojedinačnih zahtjeva podnesenih u toku 2019. godine u skladu s javnim pozivom.

Prijava za dodjelu sredstava podnosi se na obrascima koji je moguće preuzeti na web stranici (http://www.fmbi.gov.ba) ili u prostorijama pisarnice Federalnog ministarstva, kao i u skupinama za pitanja evidencija iz oblasti vojne obveze, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Glas naroda

Lipo od države BOSNE I HERCEGOVINE otra te uGROB o svom nemaru i odbacivanjem kroz cijeli životi na kraju da operu savjest počaste te sa SANDUKOM ne ito ne u punom iznosu samo ručke i sviću neku tanju To je čisti dokaz da je BRANITELJ dobar samo 2 metra ispod zemlje živ nikako ovdje je izgleda uvjet u BOSNI I HERCEGOVINI dabi nešto dobijo najprije moraš UMRIT.

Ne kontam, dakle trebam se javit na javni poziv da mi plate sprovod. Tako piše.

Tvoje je samo da umreš pa onda možeš tražit pomoć za sprovod.....

Hahahahaha rogati sto docekasmo,eeeee u Srba je ocenas daj mi odma,a unas daj mi danas......ljudi moji dajte nam sad da mozemo zivit,a kad umrem nek me bace u jamu i onda mi netreba nista.svasta

Evo ja bi se ubija ako mi mogu garantovat da će bit pokop plaćen

Žive u grob hoće da nas stave!E golemo

31. listopada? a luda svita...

Objavljen javni poziv za pružanje pomoći braniteljskim kategorijama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari