U četvrtak radionica za knjižničare "Digitalni građanin"

ljubuski.info

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih iz Zagraba te INTERA Tehnološkim parkom, domaćin je drugoj edukativnoj radionici za knjižničare glede projekta "Digitalni građanin".

Ista će se upriličiti u četvrtak 21. ožujka 2019. godine, s početkom u 14 sati, u prostorijama Knjižnice Ljubuški. Izobrazbi će nazočiti predstavnici gradskih knjižnica Ljubuški, Grude i Livno.

Na edukativnoj radionici knjižničari će naučiti kako koristiti BOSON uradi sam komplete – dodatak za micro:bit, te kako stečena znanja primijeniti na stvaranju vlastitih kreativnih projekata sa ciljem dodatnog obrazovanja svojih korisnika.

Uzgred podsjećamo, Knjižnica Ljubuški je u proteklom razdoblju upriličila šest, od planiranih 18 u tekućoj godini, edukativnih radionica projekta "Digitalni građanin" na kojima su sudjelovali učenici 4. i 5. razreda OŠ Marka Marulića Ljubuški i OŠ Ivane Brlić Mažuranić Gračine-Humac.

Zahvaljujući projektu "Digitalni građanin" korisnici knjižnica će od najranije dobi moći usvajati nove vještine i znanja posuđujući i koristeći opremu te sudjelujući na besplatnim edukativnim radionicama kodiranja i digitalnog stvaranja.

Kroz primjenjene aktivnosti, na jednostavan i zabavan način u vlastitoj lokalnoj zajednici svoje će vještine razvijati novi budući izumitelji i stvaratelji, otvarajući tako nove mogućnosti i perspektive za Bosnu i Hercegovinu.

Knjižnica Ljubuški

Glas naroda

Oce kemendi Spp [ * neprimjereno * ]ac biti u prvom planu
Poz ivica

U četvrtak radionica za knjižničare "Digitalni građanin"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari