Odgođena 5. sjednica Skupštine ZHŽ

ljubuski.info

Na temelju članka 72. Poslovnika Skupštine Zapadnohercegovačke županije, odlučeno je kako se 5. redovna sjednica Skupštine, koja se trebala održati u ponedjeljak 18. ožujka, odgađa za petak, 22.ožujka 2019. godine u 11 sati radi dodatnog usuglašavanja oko materijala za sjednicu, priopćio je Predsjednik Skupštine Ivan Jelčić.

Sjednica je odgođena pred početak same sjednice, na koju su stigli zastupnici, no u zadnji tren je došlo do promjene plana te je sjednica odgođena.

Ovoj odluci su se usprovitivili Darko Kvesić (Hrvatska zvona) i Mirko Jelić iz HRS-a, te zastupnica Marija Lovrić (HSP AS). Za govornicu je izašao Dobroslav Bukmir (HDZ 1990), i kazao kako će "istolerirati to ovaj put", te je zamolio da se to više ne dešava!

Na ovoj sjednici se, između ostaloga, trebao izabrati zamjenik predsjednika Skupštine, a kako tvrdi oporba, vladajući se nisu mogli dogovoriti oko imena zamjenika.
Sjednica je odgođena, razloge ne znamo. Neslužbeno smo čuli da se vladajući nisu mogli usuglasiti oko nekih pitanja koja bi trebala biti na dnevnom redu, izjavio je Darko Kvesić, zastupnik Hrvatskih zvona u Skupštini ZHŽ.

Također, na dnevnom redu se nalazio i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Stručne službe Skupštine Zapadnohercegovačke županije, a Kvesić ističe kako spomenuti pravilnik ima nelogičnosti.
Iščitavajući tekst pravilnika možemo naići na neke nelogičnosti. Naime, predsjednik i zamjenik predsjednika Skupštine imaju zajedno šest savjetnika. Da bi stvar bila još smješnija, formalni uvjeti za radna mjesta savjetnika su srednja stručna sprema i šest mjeseci radnog iskustva. Što praktički znači da jedan 17-godišnjak, koji je šest mjeseci radio kao konobar, može biti savjetnik predsjednika ili zamjenika predsjednika Skupštine. Međutim, danas smo mislili ponuditi neke prijedloge da se taj dio pravilnika briše, da se isključivo stavi visoka stručna sprema i minimalno pet godina radnog iskustva u području za koje savjetnik imenuje. Međutim, mi to nismo danas dočekali, vidjet ćemo što će biti u petak, zaključio je zastupnik Darko Kvesić.

Glas naroda

Moj Jelčiću vidiš da nisi dorastao svom poslu...šteliš sebi savjetnike sa srednjom školom jadan nebio,o čemu bi te oni savjetovali kod toliko visoko obrazovanih ljudi na Zavodu...Idi na Stubicu odakle se i došao!

Savjetnik treba imati VSS i 5 godina iskustva u struci, cak i rukovodece iskustvo, pozeljno i bolje kvalifikacije od zakonodavnog ili izvrsnog organa vlasti jer je tu da savjetuje kakve poteze ciniti.

Savjetnik je da savjetuje očevi i djedovi naši nisu imali škole pa su uvijek znali dat savjet a ovi što su vss znaju samo za sebe ne za druge ne diraj te to nije bitna škola znanje je bitno

Gripa

Ovoj drzavi netrebaju skolovani politicari vec pošteni ko sto kod nas nije slucaj ni kod jednog zastupnika. Hera vas prati nemojte se "vele" zajebavat.

koja šteta štaćemo sad

Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić ima samo srednju školu, tako da ovi savjetnici sa srednjom u njegovom slučaju imaju smisla. Bolje možda i redovna srednja, nego kupljeni fakultet. Bilo kako bilo naći će oni načina da se uhljebe.

Do petka biti će i diploma i eto ga.

pa kako bi tek da je i Zarkić prava oporba,nikada je ni odrzali ne bih

Hahahaha

Ništa. Neće biti u Petak. Gospodine. Završi. Školu a nemojte. svoje neznanje. prebacivati krivnju. na druge

Pa bolje bi bilo da su u ponediljak radi produženog vikenda

Odgođena 5. sjednica Skupštine ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari