Za liječenje branitelja u 2019. godini 1,5 milijuna KM

ljubuski.info

Federalna vlada usvojila je danas na sjednici Program utroška sredstava Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata s kriterijima raspodjele s pozicije "Tekući transferi pojedincima - za pomoć u liječenju branitelja", utvrđenih proračunom FBiH za 2019. godinu u iznosu od 1.500.000 KM.

Ta sredstva bit će raspodjeljivana putem jednokratne novčane pomoći na osnovu javnog poziva koji raspisuje federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata koji će biti objavljen u dnevnim novinama i web stranici Federalnog ministarstva.

Opći kriteriji za raspodjelu sredstava su težina i priroda bolesti, visina sredstava potrebna za pojedinačno liječenje i žurnost slučaja, a posebne kriterije za raspodjelu donosi federalni ministar.

Pravo sudjelovanja za pomoć u liječenju imaju fizičke osobe koje pripadaju kategoriji braniteljskih populacija ratni vojni invalidi i članovi njihove uže obitelji, članovi obitelji poginulih branitelja, razvojačeni branitelji i članovi njihove uže obitelji).

Usvojen je i Program utroška sredstava Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata s pozicije "Tekući transferi neprofitnim organizacijama -Transfer za sufinanciranje troškova pokopa pripadnika braniteljskih populacija", utvrđenih u proračunu FBiH za 2019. godinu u iznosu od 400.000 KM.

Pravo na pomoć u sufinanciranju troškova pokopa pripadnika braniteljskih populacija imaju sve fizičke osobe koje pripadaju kategoriji braniteljskih populacija (ratni vojni invalidi i članovi njihove uže obitelji, članovi uže obitelji poginulih branitelja, razvojačeni branitelji i članovi njihove uže obitelji).

Cilj tog programa je pomoć u sufinanciranju ovih troškova u slučajevima kada nije ostvarena pomoć po istoj osnovi od drugog državnog organa ili institucije ili pravne osobe.

Sredstva će biti dodjeljivana mjesečno u visini 1/12 raspoloživih proračunskih sredstava tijekom godine, a na osnovu pojedinačnih zahtjeva podnesenih tijekom 2019. godine u skladu sa javnim pozivom, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Glas naroda

Bukvarevicu volijo bi da ti budes prvi na ljecenju a onda ovih 400 km

Branitelji su zdravi i mladi po onom kako se skrbite za njih iz udobnih fotelja a SAD kao da ćete ih liječiti.Nego VI dajte mirovine braniteljima i riješite braniteljsku agoniju bar toliko su zaslužili.

Za liječenje branitelja u 2019. godini 1,5 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari