Predstavljen Plan razvoja turizma i Marketing plan ZHŽ

ljubuski.info

Predstavljanje planskih dokumenata "Plana razvoja turizma u Zapadnohercegovačkoj županiji" i "Marketing plana Zapadnohercegovačke županije" koju je organizirao Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije održana je u utorak u Širokom Brijegu.

Nazavršnoj prezentaciji koja predstavlja završetak provedbe aktivnosti u okviru projekta "Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ)" sudjelovali su članovi Odbora za razvoj turizma ZHŽ, članovi Županijskog odbora za razvitak (ŽOR) za provedbu Strategije razvitka ZHŽ, te inspektori i predstavnici gradske i općinskih službi nadležnih za ovo područje u županije, priopćeno je iz Ureda.

Ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije, Ivan Jurilj, obratio se na početku završne prezentacije planskih dokumenata.

Izrazio je veliko zadovoljstvo svim aktivnostima i radionicama koje su provedene u okviru navedenog projekta i zahvalio se svima koji su bili uključeni u ovaj proces te dali svoj doprinos kako bi krajnji cilj projekta, odnosno, Plan razvoja turizma ZHŽ bio što bolji i kvalitetniji.

Zaključio je kako su najvažniji koraci u razvoju turizma u ZHŽ pokrenuti, odnosno planski dokumenti koji će danas biti predstavljeni kao i zakon u području turizma, te da je sada na svima nama da putem zajedničke suradnje i na temelju turističkih potencijala koje imamo stvorimo najbolje modele koji će privući što veći broj turista.

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je završno predstavljanje planskih dokumenata koju je pripremio Ivo Kunst iz Instituta za turizam, koji je jedini znanstveni javni institut u Hrvatskoj specijaliziran za istraživanje i konzalting u turizmu. Svoje iskustvo temelji na znanstvenom radu, kontinuiranim istraživanjima i stalnom usavršavanju multidisciplinarnog radnog tima, priopćeno je.

Naposljetku, važno je podsjetiti kako je cilj projekta "Razvoj i diversifikacija turističke ponude u ZHŽ" izrada Plana razvoja turizma u ZHŽ. Riječ je o strateškom dokumentu koji će uspostaviti bitne odrednice za odgovorno i učinkovito upravljanje turističkim razvojem ZHŽ u razdoblju od sljedećih deset godina.

Nadalje, Ministarstvo gospodarstva ZHŽ je institucionalni nositelj projekta, a Ured Vlade ZHŽ za europske integracije, zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom REDAH, koordinator projektnih aktivnosti. Ova inicijativa je podržana od strane Švicarske Vlade, preko projekta MarketMakers, koji čini konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o., priopćeno je iz Ureda.

Glas naroda

Mislite da su turisti željni razgledavanja smeća,betona , reklama,radara i policijskih maltretiranja uz ceste?

niko pametan neće doć u čovićev crni vilajet ako ništa drugo pogledaj te na internetu turističke ponude drugih zemalja i cjene a ovim našim ekspertim provjeri te diplome prije nego valjaju gluposti partije na vlasti
hercegovina je turistička katastrofa!!!

Samo da vam je naplacivat prirodne ljepote [ * neprimjereno * ]i.jedni hadezeovski.kao kravicu i kocušu gmazovi jedni komunistički

Predstavljen Plan razvoja turizma i Marketing plan ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari