Mjuzikl "Svetac svega svijeta" izveden na Humcu

ljubuski.info

U najpoznatijem svetištu svetog Antuna Padovanskog u Hercegovini na Humcu, u sklopu višednevne korizmene obnove za vjernike, u subotu je izveden mjuzikl "Svetac svega svijeta"; prvi hrvatski autorski mjuzikl posvećen životu svetog Ante.

Zagrebački ansambl Kolbe izveo je mjuzikl nakon misnog slavlja u prepunoj crkvi sv.Ante.

Priča gledatelje iz sadašnjosti od poznatog lika sveca kao kipa vodi u sam život mladića i njegov put do svetosti, ljubav prema vjeri, njegove propovjedi i dobra djela.

Publika je pljeskom tijekom izvedbe više puta pozdravljala raspjevani i rasplesani ansambl, a sam mjuzikl ima više od 30 različitih uloga. Mjuzikl koji se "gleda srcem" imao je i lijepu završnicu jer se nakon izvedbe Marku Dumančiću koji glumi glavnog lika priredilo iznenađenje, njegova baka je došla iz Kupresa kako bi ga vidjela u ovoj ulozi.

Vjernici su se nakon izvedbe okupili oko relikvije sveca koja je na Humac stigla dan ranije, riječ je o značajnoj relikviji "moći prvog stupnja" koju čine dijelovi tijela sveca, kost grla i kost rebra u posebnom relikvijaru.

Radio Ljubuški

Glas naroda

sekta sekta prava pravcata sekta
koja ni živima ni mrtvima neda mira
jel tak il ne tak sram vad bilo

Mjuzikl "Svetac svega svijeta" izveden na Humcu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari