U utorak književna večer s Elizabetom Medić

ljubuski.info

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s čitateljskim klubom "Tvrđava", organizira književnu večer s književnicom Elizabetom Medić.

Književna večer bit će upriličena u utorak 12. ožujka 2019. godine, s početkom u 19 sati, u prostorijama Knjižnice Ljubuški.

Članovima čitateljskog kluba "Tvrđava", kao ujedno i svim zainteresiranim ljubiteljima lijepe pisane riječi, književnica Elizabeta Medić podrobnije će predstaviti svoj dosadašnji književni opus. Svoj osvrt na Elizabetin književni rad dat će recenzent njezinih romana prof. Mate Grbavac.

Ukratko o književnici:

Elizabeta Medić rođena je u siječnju 1963. godine, u Gostivaru - Makedonija. Osnovnu i srednju pohađa u Skopju gdje živi do 1985. godine kada s obitelji seli u Hercegovinu. Godine 1993. njezin otac i dva strica pogibaju u ratu u Bosni i Hercegovini. Ta osobna tragedija, ali i tragedija njezine zemlje, sav užas i ratne strahote kojima izravno svjedoči, pokrenut će u njoj pomalo zaboravljenu srednjoškolsku ljubav za lijepom riječju i književnim stvaranjem.

Za kratku priču "Anka" (ratna tematika) 1995. godine dobiva nagradu Zlatno pero. Do sada je objavila: "Anđeo nad mojom zemljom" (2014.) i "Tvorci vremena snova" (2019.).

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari