Mineri bankomata i dalje neometano pljačkaju

ljubuski.info

Snažna detonacija uznemirila je rano u petak mještane mostarskog naselja Bišće Polje. Policija je u ranim jutarnjim satima dobila dojavu da su nepoznate osobe eksplozivom raznijeli bankomat UniCredit banke lociran na objektu Tržnog centra Bingo i da je načinjena veća materijalna šteta.

Na mjesto događaja izašla je policijska ophodnja koja je utvrdila točnost prijave i mjesto događaja je osigurano do jutarnjih sati kada su pripadnici krim policije obavili očevid. Iztuzeti su određeni tragovi s lica mjesta koji će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdilo o kakvom se eksplozivu radilo. U sklopu istrage bit će pregledan i video nadzor u sklopu objekta ne bi li se i na taj način došlo do identiteta razbojnika.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, potvrđeno je da je u petak rano ujutro, u 5 sati, Policijska uprava Mostar obaviještena da je od strane nepoznate osobe nepoznatom eksplozivnom napravom raznesen bankomat UniCredit banke postavljen na tržnom centru Bingo na Bišću polju. O događaju je obaviješteno i nadležno Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

U policiji nisu mogli reći je li i koliko novca odneseno iz bankomata. Te podatke utvrđivat će banka koja je vlasnik bankomata. Prema onome što se moglo vidjeti na mjestu događaja, bankomat je u potpunosti uništen, a znatna oštećenja načinjena su i na samom objektu na kojem je bio instaliran.

Dizanje bankomata u zrak, raznim vrstama eksploziva, nije nikakva nepoznanica na području Hercegovine obzirom da je nekoliko takvih slučajeva registrirano proteklih nekoliko godina.

U listopadu prošle godine, raznesen je bankomat u sklopu Binga u mostarskom naselju Centar 2. Nepunih mjesec dana kasnije na području Zapadnohercegovačke županije eksplozivom su raznesena dva bankomata iz kojih su razbojnici pokupili novac. Oba bankomata nalazila su se u sklopu tržnih centara Namex koji su pretrpjeli znatna oštećenja.

Osim što su tada raznijeli bankomat, u Grudama su razbojnici i pucali iz vatrenog oružja. Tom prilikom propucan je automobil građanina koji je slučajno naišao.

Pljački bankomata na ovaj način bilo je i ranije u BiH, a upravo bankomat UniCredit banke "ispražnjen" je u prosincu 2016. godine u Vitini kod Ljubuškog. Tada su tri pljačkaša eksplozivom raznijeli bankomat i iz njega ukrali oko 100.000 maraka. Sličan slučaj zabilježen je u siječnju 2015. godine u naselju Trn kod Širokog Brijega kada su nepoznate osobe raznijele "drive-in bankomat" i pobjegli s većim iznosom novca.

U studenom 2017. godine u noći 27/28. studenog, u 03.55 sati miniran je bankomat UniCredit banke u krugu benzinske crpke ‘OIL AC’ u naselju Ortiješ.

Sredinom svibnja 2018. godine u 04.25 sati miniran je i bankomat u Blagaju, južno od Mostara.

Počinitelji ovih kaznenih djela, do danas nisu otkriveni.

Dnevni list

Glas naroda

U Mostaru svako drugi dan pljačka ili razbojništvo!!!! Krivci: Željko Komšić koji opstruira policijske istrage... Drugi najveći krivac je Bakir Izedbegović koji ima apsolutnu VLAST u Hercegovini...I šta tu može BLAŽENIK ,PRAVEDNIK,DOBROČINITELJ,MUČENIK "maleni " Dragan Čović??????????

Ljudskoj glupostI nikad kraja ...

Za I.M.B: U kojoj ste stranci gospodine ako nije tajna?

Da li je pronađen [ * neprimjereno * ] što je gospođu Bebek opljačka i hoće li bit otkriven?

Nije nju nitko opljačkao sve režirano sad ko fol stavio kamere a iznosi pare vrećama,nebi on imao što ima da pošteno radi,bahati snalažljivac.

Svaki bankar je gori od pljačkaša!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa da bankari lihvari zelenaši ti pozamljuju tvoj novac sa računa u banki i onda ti naplaćuju kamate što su ti posudili tvoj novac i kad dižeš sa bankomata uzimaju pare pa tko je tu lud najsigurnije u čarape i pod jastuk...

Počinitelji ovih kaznenih djela, nisu do danas otkriveni...

nikakva šteta,banke su osigurane ašta je s ovima što pljačkaju narod

ovi što pljačkaju narod su osigurani kradezeom ite kako !

svaki dan je pljačka nitko ne reaguje tko je kriv porastu kriminala političari ne odobravam ovakve postupke ali su pojedinci i prisiljeni da ovo rade nema nikakve budućnosti posla završiš školu nema posla u bivšem sistemu nije bilo ovoliko razbojnika bilo je nekoga reda napravimo uvjete neke za život i ovoga će biti puno manje

Ma sve će Banke namirit nema tu zime samo da glave ne odlete. Pa šta ta policija radi što to nespriječi jesmo li ih platili da to čitaju iz novina ili da budu na licu mjesta dogadjaja. Znaju prvog poletit na Bankomate kad plata legne nije samo jedan dan u misecu gospodo ima ih puno više.

Ocekujem reakciju na cetnikovanje u Visegradu dobrocinitelju

To su Čovićevi ljudi nji niko nesmi da dira.

Glavno je da se zabrani Sv.Misa u Blajburgu a ovima nitko ništa ne može ta imaju Rusiju i Srbiju iza sebe.

Mineri bankomata i dalje neometano pljačkaju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari