Predstavljen roman "Lipe mostarske" Marijana Mandića

ljubuski.info

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u svome nastojanju oplemenjenja kulturno-društvenog života na prostoru općine Ljubuški, upriličavanjem brojnih raznovrsnih kulturnih manifestacija, organizirala je predstavljanje romana "Lipe mostarske", autora Marijana Mandića.

Svoj osvrt na roman dali su Dragan Marijanović, književnik i novinar te prof. Ante Paponja.
Ovo je druga, malo uljepšana, verzija romana, budući da je prvotna verzija izgorjela u jeku rata 1993. godine u Bijelom polju. Glavni lik Vjekoslav Lasić je čovjek koji je imao svoje dugo životno putovanje. Otišao je na rad u Njemačku, gdje je obišao gradilišta i zaradio pristojan novac, a njegov povratak u svoj rodni Mostar bio je 1980. godine. Kada se vratio "malo se osokolio" i nije shvatio da je pod prismotrom DB-a i tu se komplicira. Jedan dan dođu, odvedu ga, ispitaju, sude te on dobije godinu dana zatvora. Ja sam tog čovjeka upoznao kad sam bio srednjoškolac, u vrijeme kad je izišao iz zatvora. Sve što je ispripovijedao u jednoj-dvije večeri, ja sam složio u roman, istaknuo je autor Mandić prepričavajući radnju svog romana nazočnim ljubiteljima lijepe pisane riječi.

Predstavljanje romana glazbom su obogatile Vita Grgić i Klara Rupčić, učenice Osnovne glazbene škole Ljubuški, dok je pak moderatorica istoga bila Anamarija Nosić.

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari