Predstavljen roman "Lipe mostarske" Marijana Mandića

ljubuski.info

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u svome nastojanju oplemenjenja kulturno-društvenog života na prostoru općine Ljubuški, upriličavanjem brojnih raznovrsnih kulturnih manifestacija, organizirala je predstavljanje romana "Lipe mostarske", autora Marijana Mandića.

Svoj osvrt na roman dali su Dragan Marijanović, književnik i novinar te prof. Ante Paponja.
Ovo je druga, malo uljepšana, verzija romana, budući da je prvotna verzija izgorjela u jeku rata 1993. godine u Bijelom polju. Glavni lik Vjekoslav Lasić je čovjek koji je imao svoje dugo životno putovanje. Otišao je na rad u Njemačku, gdje je obišao gradilišta i zaradio pristojan novac, a njegov povratak u svoj rodni Mostar bio je 1980. godine. Kada se vratio "malo se osokolio" i nije shvatio da je pod prismotrom DB-a i tu se komplicira. Jedan dan dođu, odvedu ga, ispitaju, sude te on dobije godinu dana zatvora. Ja sam tog čovjeka upoznao kad sam bio srednjoškolac, u vrijeme kad je izišao iz zatvora. Sve što je ispripovijedao u jednoj-dvije večeri, ja sam složio u roman, istaknuo je autor Mandić prepričavajući radnju svog romana nazočnim ljubiteljima lijepe pisane riječi.

Predstavljanje romana glazbom su obogatile Vita Grgić i Klara Rupčić, učenice Osnovne glazbene škole Ljubuški, dok je pak moderatorica istoga bila Anamarija Nosić.

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari