Josip Aničić imenovan tužiteljem Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu

ljubuski.info

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u četvrtak je, drugog dana sjednice, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su:

 • Bojan Đedovac, na mjesto suca Općinskog suda u Lukavcu
 • Alma Mujčinović, na mjesto sutkinje Općinskog suda u Tuzli
 • Haris Hairlahović, na mjesto suca Općinskog suda u Cazinu
 • Srđan Ljiljak, na mjesto suca Općinskog suda u Bihaću
 • Danka Šimunović, na mjesto sutkinje Općinskog suda u Mostaru
 • Aida Bešlija, na mjesto tužiteljice Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo
 • Josip Aničić, na mjesto tužitelja Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije
 • Lejla Hasić, na mjesto stručne suradnice Općinskog suda u Srebreniku
 • Ivana Saletović, na mjesto stručne suradnice Općinskog suda u Srebreniku
 • Dantes Samardžić, na mjesto stručnog suradnika Općinskog suda u Cazinu
 • Daniela Kos, na mjesto stručne suradnice Općinskog suda u Livnu i
 • Dženita Mehidić, na mjesto stručne suradnice Općinskog suda u Tuzli.

Josip Aničić, bivši viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ZHŽ, istaknuo je da mu ovaj uspjeh puno znači te je na novoj funkciji najavio oštar obračun s korupcijom.
Za mene imenovanje tužiteljem znači uspjeh u nečemu čemu sam težio i usmjeravao svoje znanje i priznanje moga dosadašnjeg rada i ponašanja, svjestan odgovornosti koja je sad na meni, izjavio je novoimenovani tužitelj u Županijskom tužiteljstvu ZHŽ Josip Aničić.

Aničić je otkrio koji će mu biti prioriteti u obnašanju nove dužnosti.
Beskompromisan i oštar obračun s korupcijom, ne odustajući od svojih i zakonskih načela. Ni pod koju cijenu, istaknuo je Aničić.

Inače, Josip Aničić je, nakon završetka Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, karijeru započeo 2010. godine u Županijskom tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu kao tužiteljski pripravnik volonter.

Dvogodišnjim volontiranjem stekao je uvjete za polaganje pravosudnog ispita, a nakon što je položio pravosudni ispit uslijedilo je razdoblje prijave na javne natječaje širom Bosne i Hercegovine.

Početkom 2015. godine počinje raditi kao viši stručni suradnik u Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu, obavljajući uz to i poslove odnosa s javnošću. Poslije tri godine rada stekao je uvjete za priajvu na mjesto županijskog tužitelja.

Aničić je kao viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH radio četiri godine.
Mogu Vam reći da sam stekao mnogobrojna iskustva, a prije svega iskustvo donošenja odluka i preuzimanja odgovornosti. Uz to, kao službenik za odnose s javnošću stekao sam iskustvo komuniciranja sa strankama. Najviše me raduje činjenica da je Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu danas prepoznato potransparentnosti i otvorenosti u svom radu, zaključio je Aničić.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nositelji pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. travnja 2019. godine.

Također, na sjednici je imenovana Anika Kešelj na mjesto prve zamjenice glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo i vršiteljice dužnosti glavne tužiteljice Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Glas naroda

Svi oni jedno misle drugo rade trece pricaju...a nitko nije slucajno dosao na vece funkcije...

Dobar momak...

Koga su ti tužitelji zatvorili ništa oni ne rade, zato će nam županija i propasti, tko je odgovoran za dug županije, izgleda da nije nitko, nikoga nisu ni zatvorili.

Daj riješi te slučajeve. Je li prijava osnovana ili nije? Daješ na važnosti samo sebi. Nisi ti bitan, bitni su prijavljeni....I kakav je to bivši što li - glasnogovornik da ne sasluša obe strane. Ma svira...

Od koga je učio takav će i biti! Kakav učitelj takav đak.

Prijatelju nalazis se u najkorumptiranijoj instituciji u BiH, a i u Europi. Kako se mislis borit, najprije unutar kuce tuziteljstva, pa vani ili samo prema vani.

Eto imenovan si na temelju znanja nemoj sa ti naslikamo shemu kako se postaje tužitej a daćemo ti slučaj i ime koje je u tom slučaju ako ga procesuraš traži što hoćeš ako ne odstupi

Ovaj tip da nije zalostan bio bi smjesan. Najavljuje "bezkompromisan i ostar obracun sa korupcijom"!!! Svi znamo kakva je korupcija u vise manje svim institucijam, a i on zna da ima mozga i muda nebi radio tu gdje radi?

Ovaj je u slučaju Mile Solde tražio Štemanje i izuzimanje zida. Krimovci odsad štemalicu u gepekt.

Aničić radit ćeš po nalogu politike,oni te postavili morate ćeš i slušati,Ako imaš karakter suprostavi se spletkama i spletkarenje,po kome ste do sada poznati,učini štogod za svoj prevareni i napaćeni narod.Sretno i uspješno ti bilo u ovoj bari punoj krokodila.

Evo nam jos jednog Hrstica, mlad, nadobudan, spreman na slusanje ocevih i drugih struja u korist vlastitog interesa i stjecanju odgovarajucih vlastitih rkrugova u kojima se stvari rijesavaju usluga za uslugu, a pri tome vrlo inteligentan kakav je i sam Hrstolino, tugaaaa

Josip Aničić imenovan tužiteljem Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari