JP Parkovi nabavljaju nove strojeve vrijedne 250.000 KM

ljubuski.info

Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški uskoro će osuvremeniti i unaprijediti svoja sredstva za rad. Riječ je, naime, o mehanizaciji za obavljanje komunalnih djelatnosti, o čijoj kompletnosti i kvaliteti ovisi ukupna aktivnost te uspješnost i učinkovitost svakodnevnog posla.

Općinsko vijeće Ljubuški svojom je odlukom dalo suglasnost JP-u Parkovi za nabavu opreme za održavanje cesta i nabavu vozila i strojeva potrebnih za unaprjeđenje i kvalitetu usluga koje se svakodnevno pružaju građanima. Ukupna vrijednost opreme, vozila i strojeva, iznosi 250.000 konvertibilnih maraka, a moći će se nabaviti financiranjem preko leasinga (zakupa). Radi se, kako doznajemo, o dvama strojvima, i to traktoru za rezanje raslinja uz cestu i električnoj čistilici za čišćenje i održavanje ulica i zelenih površina.
S obzirom na ogroman opseg poslova i aktivnosti, a posebice za vrijeme sezone, nismo u mogućnosti pravodobno dovršiti započete poslove ili poslove koje smo obvezni izvršavati na temelju javnih ovlasti, a sve zbog nedostatka strojeva i opreme... - navodi se u obrazloženju koje su iz Javnoga poduzeća Parkovi poslali ljubuškim općinskim vijećnicima.

Budući da dosad nisu imali odgovarajući traktor za rezanje raslinja, a iz mjesnih zajednica ljubuške općine se, posebice ljeti kad raslinje uz cestu nabuja, traži da se ono poreže i ceste održavaju, bili su prisiljeni usluge naručivati od privatnika.
Te usluge, odnosno sati rada tog stroja, dosta su skupi. Radili smo svoju analizu i smatramo kako je logičnije da mi to kupimo i sami to radimo. Dosadašnja nam praksa daje za pravo da, kada sami nabavimo neki stroj, nismo ograničeni brojem sati i možemo se posvetiti svakom selu, svim zaseocima i možemo to puno kvalitetnije uraditi - dodatno je obrazložio razloge nabave direktor Javnog poduzeća Parkovi Vedran Markotić.

Skrbimo o oko 450 kilometara lokalnih i nerazvrstanih cesta na području općine Ljubuški. Dugoročno će se taj stroj Parkovima i općini Ljubuški te zajednici isplatiti. Isto tako, i drugi stroj. Velike su gradske površine, ulice, nogostupi, trgovi koje bi, po ugovorima, trebalo pomesti, i to se, u pravilu, ne stiže. U novije vrijeme plaća se samo ono što se pomete i sasvim je razumljivo i logično da se ide u nabavu tih strojeva - rekao je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Ljubuški općinski vijećnici jednoglasno su podržali odluku o nabavi mehanizacije za obavljanje komunalnih djelatnosti.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Samo na kredu i balajte

Super,samo kad nabavite te strojeve onda malo i sela procistite, a ne da grane vise po putu kroz svako selo u opcini
ljubuski

narod plaća strojeve a uhljebljuju se hadezekani a narod njemačka ništa nova u ćovićevu vilajetu

Ajde svaka čast.. Samo neka se radi..

Barbaricu komu mazes oci ko Ljubusaci naivni

Barbaric je najvise zlo nema viseg muljatora i lazova u BiH za njega je Komsic svetac

Skrbimo o oko 450 kilometara lokalnih i nerazvrstanih cesta ? Koliko vidim samo ih uništavate prekopavanjem.Di je stala parkovska štikla tu nikad više cesta nije nikla

Traktor kupljen neispravan odman naopako tokmak do tokmaka

HDZ je zlo ža mi je što sam ikad bio tamo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samo manje kladijonice i binga

je znaju bingo i ćukenja popit živce i naročito ono što se ima u džepu pa svak kriv

Kako ti gosp.znas tko binga,a onda si i ti tu,a nedajes im ti novac,a mozda ides drugim putem svak ima svoje,i meti svoju avliju a ne tuđu

Gledam neki dan ono gradsko groblje, evo što se ne održava, nego šta su radili kako su samo novce oprali, pa sve se mrvi, a smeće nije pokupljeno od lani.

JP Parkovi nabavljaju nove strojeve vrijedne 250.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari