Kako je utihnuo Čovićev ultimatum "prvo Izborni zakon, pa tek onda uspostava vlasti"

ljubuski.info

Izmjena Izbornog zakona BiH, glavni HDZ-ov uvjet za uspostavu vlasti, koji je takvim proklamovao poslije izbora i poraza od Željka Komšića, predsjednik ove stranke Dragan Čović, sve manje se spominje u bh. političkom životu.

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke BiH, kaže kako je tu politiku brzo zamijenila ona u kojoj je glavni cilj zbrinjavanje kadrova najjače stranke u bh. Hrvata.

Raguž navodi kako je već na plenarnoj sjednici Hrvatskog narodnog sabora (HNS), u mostarskoj Kosači, Dragan Čović najavio uspostavu vlasti na svim razinama, iako postoji odluka Predsjedništva HNS-a o ne ulasku u vlast na svim razinama, osim županijskih, dok se ne izmijeni Izborni zakon kao "conditio sine qua non".
Odmah nakon te sjednice HNS-a krenule su priče kako se ta odluka Predsjedništva odnosila samo na federalnu razinu, a sada kada je izvjesno formiranje Vijeća ministara BiH, te su se kristalizirale i većine u Federaciji, i te priče su utihnule. Izborni zakon se više ne spominje, a oni rijetki koji ga spominju, govore o spremnosti na izmjene zakona, a ne u izmjenama kao preduvjetu za razgovore, konstatira predsjednik HRS-a.

Raguž smatra kako se, nažalost, hrvatska politika ponovno svela na uhljebljivanje kadrova iz HDZ-a, dogovorima oko resora i razmještanje vječno istih kadrova na ista ili nova radna mjesta.
Ponovno se opravdanje o majorizaciji i nametanjima zloupotrebljava za uskostranačke interese. Načelo izvrsnosti o kojem se govori u Deklaraciji HNS-a s plenarne sjednice, svelo se na ponovno situiranje političkih karijerista, sa više desetljeća staža, po raznim funkcijama bez ikakvih rezultata i efekata za opće dobro i svelo se na eutanaziranje kakve takve oporbe putem ustupanja nekih, za vladajuću stranku, nebitnih pozicija, kaže Raguž.

Tvrdi kako Hrvate najviše košta politička nekonzistentnost i licemjerstvo te kako je to trenutno, smatra Raguž, puno veći problem nego velikobošnjačka unitaristička politika.
Iz prostog razloga što običan čovjek s ovakvim ponašanjem naših političkih elita jednostavno u praksi ne vidi nikakvu razliku između Anela Hrvata u Domu naroda i legitimno izabranog Hrvata iz HDZ-a BiH koji je ponovno izabran u Dom Naroda, nakon već jednog ili više prespavanih mandata, zaključuje na kraju Slaven Raguž, predsjednik HRS-a.

Glas naroda

Bravo Slavene! Al možda ipak griješiš....Ma nije on manipulator, manipulatori su UZB-a. Da nije njih sve bi bilo bolje pa i izborni zakon. Sve bi se rješilo. I zaposlenost bi bila veća!

Slavene jesi li ti na zemlji ovdje je na djelu velezidaja i zato egzodus Hrvata iz BiH je jedino rješenje

Nemoj bre da se nerviraš od silne neuroze za svehrvatski narod narašće ti kosa.Pustite politiku pobjednicima na izborima, a dotada kombinirajte koalicije sa onima koji vas neće izdati.

Tata nažalost u pravu si pobjednici izbora su drugovi iz adzeja

Tata tko nije ostao bez kose nije dobar covjek ni pametan pogledaj NU2

Slavene Bravo.U sridu.Taman pomislih kako nijedan medij ne piše o tome kako se ne spominje izborni zakon.Svaka ti čast.Detektiraš stvari .

E moj Slavene Čović ima afera više nego Andrić djela podigni optužnice protiv njega ako si pravi

Samo oni koji su na vlasti mogu rijesiti probleme ostali ne mogu nista

Gledam Nedjeljom u 14 h i slazem se s ovim gostom 100 posto ali mislim da nas nema jos ni 10 posto

Sta ti gospodine Raguz rece .Nista nova na zapadu a na istoku stare price.Jedno se prica do izbora a posle ?Prevara lazi a biraci ko guske u magli.Dali smo glas ili nismo izasli a sad 4 godine samo mozemo grintati i za sljedece izbore isto kao i ovih 29 godina.I onda neko drugi kriv.Sta reci kakav narod takvi politicari.E moj narode Hrvatski.Svatimo da smo mi krivi a neneki drugi partizani,ustase udbasi i strani placenici.A ko ce rec da je .urvin sin...Narode sutra nas nece biti na ovim prostorima doslo je 5 do 12......

Staljin je davno rekao, za narod je dovoljno da znaju da su bili izbori, a pobjednika će odlučiti oni koji budu brojali glasove. Pametnom dosta!
Ako misliš da se dobijaju izbori izlaskom na birališta grdno se varaš . Sve se treba unaprijed pripremiti.

Slavene ako želiš biti vođa napusti državni posao

što da napusti da posao, ajdera ti napusti svakako si preko veze uletio tamo di netribaš a kamoli da nešto znaš.
eto tebi će biti vođa, nema zbora eno tebi vođe pregovara sa bakirom o stolici idi do radobolje pa mu se klanjaj svaki dan ko izraelci zlatnom telcu.

Biblija kaže narod ima poglavare kakve zaslužuje.

Slavene Raguz i HRS pitanje svih pitanja je rjesavanje prodaje diploma smijete li to pokrenuti ili ne

Pametnom dosta prestavnik mladezi HDZ a iz LJubuškog u županiji Mladen Šunjić KOSIN TATINIM stazama imaju lli pameti koga RADIŠĆANI GURAJU

To je super za kraj adzeja HRS naprijed ali puno pametnije

nikad ovi na vlasti neće rješit probleme koje su stvorili jer tako pile granu na kojoj sjede

Kaj se brinete, neka rad kako im odgovara, oni su ostali i kroje sebi kako im paše, a ovi drugi su već na Zapadu.
I kogan to sada brige, neće biti gore nego do sada.
Ko i malo misli svojom glavom, zašto bi bilo gore sve je isto samo umjesto Dragana Željko!?

Ovdje ljudi nisu svjesni šta se dešava niti ovi što vode politiku nisu svjesni šta rade osim nekolicine koja pokušava stvoriti bazu iz početka ovog stoljeća

Slaven Raguž promašena tema sjedi jedan

Kako ti znaš je li tema promašena ili ne ako ne znaš čitati? Možda bi i znao da izvadiš glavu iz guz ice.

E,moj narode gotovo je što pre napustiti ovu državu,nema kriva sa [ * neprimjereno * ]ma i kriminalcima koji misle da će im biti dobro,ali neće jer ima Boga.Neka uživaju u praznim zidinama,sve su ovo politički bolesnici koji neće umrijeti nego crknuti.

Zar si očekivao nešto drugo od Čovića? I još nešto...ovom narodu to ne smeta...uništen je.

Pa odakle kradu vise?

Izbori su prošli kakav izborni zakon spirine su prosute u korito nema ga ko neće lokat sad samo ostaje guć guć guć uiiiii

ŠABAN DRAGAN

Uvenut će Narcis beli
kao što je uvenuo i Izborni zakon celi .
Oj Šabane lijepa tvoja cajka ,
lijek i melem , sve nam politička bajka .

Oj Ragužu politike naše nado
traži frulu i sakupljaj
VELIKIH HRVATA rastjerano stado .

Dragan nam je politici sviko
takvog lisca nema više niko
gledi kako Ani Brnabić da bude za kuma
kandidat uz Dodika i Vučića šuma .

Oj Ragužu Gospi u Međugorju se uteci
sve te naše jade po spisku joj reci
narod strada , politika šund estrada .

Najveća ISTINA: Hrvate najviše košta politička nekonzistentnost i licemjerstvo te kako je to trenutno, smatra Raguž, puno veći problem nego velikobošnjačka unitaristička politika.

Dragi moj druže;nisi li i ti jedan od foteljaša?
Imaš ti i drugoga posla bez politike ali fotelja je vrag.
I sve druge osnovane stranke nisu u interesu naroda već radi svoje g u zice i fotelje.

Kako je utihnuo Čovićev ultimatum "prvo Izborni zakon, pa tek onda uspostava vlasti"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari