HP Mostar obilježio treću godinu pozitivnog poslovanja

ljubuski.info

Hrvatska pošta Mostar treću je godinu zaredom poslovala pozitivno. Tim povodom Uprava ovog javnog poduzeća priredila je večer druženja za svoje poslovne partnere i klijente koji su dugogodišnji vjerni korisnici njihovih usluga te im tako pomažu ostvariti dobar poslovni rezultat.

Ovom prilikom predstavljene su brojne nove usluge koje je HP Mostar uveo u posljednje dvije godine, kao i planovi za budućnost. Kako većina tih usluga i planova, a prvenstveno razvijanje brze pošte i usluge PostPak, osim BiH uključuju cijelu regiju, na večeri druženja održanoj u Etnoselu Herceg u Čitluku nazočili su i predstavnici javnih poštanskih operatora iz BiH (predstavnici BH Pošte i Pošte RS-a), kao i predstavnici pošta Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore.

Podršku radu Uprave HP-a Mostar svojim dolaskom na ovu večer izrazili su i brojni predstavnici političkog života iz BiH, među kojima predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović, predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, državni ministar financija Vjekoslav Bevanda, federalni ministar prometa i veza Denis Lasić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, izaslanici u Domu naroda BiH Bariša Čolak i Lidija Bradara...
Prethodne tri godine bile su pune izazova. Vjerujem kako smo odlukama koje smo donosili, od organizacijskih promjena, uvođenja novih usluga, posebno izmjena poslovne kulture i odnosa prema poslu svih zaposlenika, stvorili pretpostavke za budući rast i opstanak. Put od neizvjesnosti, negativnog poslovnog rezultata, pada osnovne djelatnosti i stalnih tehnoloških promjena do stabilnosti nije bio lagan i jednostavan, kazao je na početku večeri predsjednik Uprave HP-a Mostar Mate Rupčić.

On je podsjetio na pet točaka koje su označavale preokret u poslovanju HP-a Mostar, među kojima je možda najznačajnije spomenuti dogovor i suradnju s vodstvima BH pošte i Pošte RS-a, što je rezultiralo kreiranjem zajedničke vrhunske usluge brze pošte za cijelo tržište BiH.
Posebno smo ponosni i na činjenicu da smo s vodstvima pošta iz BiH, te iz regionalnih pošta (Srbije, Hrvatske i Crne Gore), kreirali jedinstvenu uslugu na regionalnoj razini. To nam je uspjelo s PostCash uslugom slanja i primanja novca među 6 pošta u 4 države (Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore), kazao je Rupčić.

Podsjetio je na to kako pošte mogu biti i infrastrukturni pokretači gospodarskog razvoja u svojim zemljama. Ovu činjenicu potvrdilo je puštanje u komercijalni rad usluge PostPak koja je dostupna na tržištu BiH, Srbije i Crne Gore. Riječ je o usluzi koja omogućava poslovnim korisnicima (prije svih internetskim trgovcima) prekogranično slanje otkupnih pošiljki. Večeri druženja prethodilo je održavanje okruglog stola "Pogled u budućnost, digitalni trendovi i njihov utjecaj na razvoj poštanske djelatnosti".

Na okruglom stolu, uz domaćine, sudjelovali su predstavnici BH Pošte Sarajevo, Pošte Srpske Banja Luka, Pošte Crne Gore, Pošte Srbije i Hrvatske pošte Zagreb. Cilj je bio razmjena pozitivnih i uspješnih iskustava u segmentu primjene novih digitalnih tehnologija u poštanskoj djelatnosti.

Za dobru zabavu i ugodno ozračje na večeri druženja pobrinuli su se članovi glazbenog benda All stars, zvijezda večeri Sandi Cenov te glumci Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik Njirić. Program je vodio Boris Čerkuč. Program je upotpunjen i bogatom tombolom. Prvu nagradu, putovanje za dvije osobe u Svetu Zemlju, dar tvrtke G-Tour iz Međugorja, osvojio je Goran Đerić iz Pošte Srbije. Druga nagrada bila je vikend za dvoje, a daruje ju Etnoselo Herceg, dok su ostale nagrade uključivale poklon-pakete HP-a Mostar.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

ako se zove hrvatska pošta znači li to da je vlasnik pošta iz hrvatske?

HP Mostar obilježio treću godinu pozitivnog poslovanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari