Tužiteljstvo još nije otvorilo istragu u predmetu diploma

ljubuski.info

Ono što je vidio cijeli svijet, državni tužitelj Oleg Čavka ne želi vidjeti. Pa tako ni dva mjeseca otkako je redakcija Žurnala prijavila nezakonito stjecanje diplome, Tužiteljstvo BiH nije čak donijelo ni formalni nalog o provođenju istrage. Postupajući tužitelj predmet još vodi pod oznakom KTA, te na sve načine pokušava doći do saznanja tko su izvori Žurnala.

Na osnovu člana 35. stav ZKP BiH potrebno je da odmah ovom Tužilaštvu dostavite cjelokupne snimke tonskih i video zapisa razgovora koji su vaši novinari sačinili prilikom dokumentiranja kaznenog djela, odnosno novinarske priče objavljene u vašim medijima, napisao je u svom "žurnom" dopisu redakciji Žurnala tužitelj Čavka.

Upozorava, na kraju pisma, da, ukoliko Žurnal ne bude dostavio tražene podatke, smatrat će se kako ne želimo surađivati sa Tužiteljstvom BiH. A evo o čemu se radi.

Nakon dva mjeseca

Prošla su dva mjeseca od slučaja diploma, a postupajući tužitelj Oleg Čavka nije od redakcije Žurnala zatražio originalni primjerak nezakonito stečene diplome koja je materijalni dokaz upotrebljiv na sudu.

Prošla su dva mjeseca od prijave cijelog slučaja, a državni tužitelj Čavka nije saslušao novinarku Azru Omerović na čije je ime izdata diploma.

Dva mjeseca su prošla, dakle, a državni tužitelj Oleg Čavka nije ni saslušao posrednika Senada Pehlivana, koji još uvijek prima plaću iz proračuna Federacije BiH.

Nije državni tužitelj Čavka, ni dva mjeseca od navoda redakcije Žurnala, saslušao nikoga od odgovornih iz Centra za obrazovanje iz Širokog Brijega gdje su izdate najmanje tri lažne diplome vatrogascima s područja Hrvatske.

Nije pokušao utvrditi ni kako je državljanin Hrvatske Vladimir Š. stekao diplomu u Širokom Brijegu u kolovozu 2018. godine, iako je na teritoriju BiH ušao tek u rujnu te godine.

Ali zato već drugi put od redakcije Žurnala traži "nemontirane snimke" kako bi pokušao doći do naših izvora.

Prikrivanje kaznenih djela svojstveno je tužitelju Čavki. Stegovno je kažnjavan zbog uništavanja dokaza kaznenog djela. Također, stegovno je kažnjavan zbog hakiranja maila bivšeg glavnog državnog tužitelja Milorada Barašina.

Dvije istrage

Tužiteljstvo BiH protiv njega trenutno vodi dvije kaznene istrage. U prvom slučaju je osumnjičen da je ukrao najmanje osam mobitela iz predmeta koje je dužio, a koje su policijske agencije locirale na njegovoj adresi u Brezi. Iako je i tada zatražena njegova suspenzija, spasio ga je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

U drugom predmetu, Olega Čavku Tužiteljstvo BiH službeno sumnjiči zbog pomaganja kriminalcima u predmetu protiv duhanske mafije poznatom kao "Džoker". Tokom istrage protiv kriminalca Zorana Popovića, zabilježeni su njegovi razgovori s tužiteljem Olegom Čavkom koji je preko policijskih službenica iz MUP-a RS sređivao manju kaznu.
Nakon presude Popoviću, pila sam kafu s kolegom u piceriji Knez u Istočnom Sarajevu. Tada sam pozvala Adisa Šečića (Čavkinog saradnika) na piće. On je došao sa Olegom Čavkom. Bukvalno, pred sami izlazak Oleg se obratio meni i dva puta mi ponovio kako je Popović dobro prošao, a rekao mi je to na takav način da sam se ja osjetila prozvanom kao da sam ja dužna ili da trebam prenijeti Popoviću da je dužan, izjavila je u SIPA-i službenica MUP-a RS inicijala D.S. koja je priznala da je preko nje i Čavke Popović uspio smanjiti zatvorsku kaznu.

Iako je formalan nalog o provođenju istrage protiv Olega Čavke donesen u veljači 2017. godine, on do danas nije ni optužen, niti suspendiran. Naprotiv, nastavio je tamo gdje je stao. Sada u službi Gordane Tadić.

zurnal.info

Glas naroda

Njihova drzava

polako oće oće samo dok se pokrene čim jedna dospije tužba i strazbur onda će past sve odjednom cila tava na pod-tek smo počeli kotura se strpljen spašem
ševinovci jeli spavate mirno?

Hapsite vi ljude sto duvan sade

kada je pola države sa ovakvim diplomama tko završi redovno njemu ne daju do posla može samo vanka ovde ostaju što ne znaju ni otići pa ih zapošljavaju jer bi krepsali od gladi

Ostaju čuvari jugoslavije, komunjare, skojevci i skojevčad. Jednom rječju paraziti na tijelu Hrvatskog naroda, navikli raditi za partiju i vođu..

aha ,istraga u BiH hahah česta riječ na ovom portalu istraga, ko šta di?

Ševo ima akreditaciju , zašto ne bih mirno spavali, ljudi išli završili u čemu je problem, ne možete vi spavati bojim se

Ševo je završio svoju priču.
Pitaj Čovića
Pitaj Plenkovića
Sada dolazi raspadanje

Ševu će zatvoriti profesori čiji su potpisi na diplomama živi bili pa vidjeli

sad će bit koga sa ševom uvate toga jebaše ?

kakve je malverzacije sevo u starackom domu uradio?

falsifikovo je i doli
to mu je u krvi
lo,pin,a ostaje lo,pin,a

Ševo je za zatvor on je toga svjestan i uskoro bježi u RH.

Sto bi bjezao kad je sve regularno

Čuj u Hrvatsku pa u Lici babu od 98 godina kaznili što rakiju peče

"imamo državu" političari rekoše
" imaju državu " narod ptvrdi i reče
jel tak il ne tak ili sam opet ja nešto krivo reka

kako je regularno kad nije
pitaj pokajnike .... hehehe

Nemojte mamu Milu pod stare dane u bajbuk

Je li to ima pokajnika ?

milana gledam neki dan trči za dobročiniteljem ko da je sveti ante
jamila malog forca od straha
jabuko sa grane sve ti se zna il u hr sipa je djava Bože mi oprosti
zora je ......

Neka Ševa bez njih bi HDZ bio nepismen

Kakvo tužiteljstvo sve su to Jude prodali se Čoviću,Čolaku i ostalim bolesnicima.Nadam se da će i oni brzo bižat glavom bez obzira,jer ih narod mrzi i proklinje do 9 koljenja.Raselili i ostali nam diicccuuu.

Tužiteljstvo još nije otvorilo istragu u predmetu diploma
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari