Nema prepreke za skoru uspostavu Vijeća ministara

ljubuski.info

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izrazio je nadu kako će sjednica Kolegija Doma biti zakazana već za sljedeći tjedan kada će se dogovoriti plan rada novoizabranog Kolegija.

Također, ukoliko se postigne dogovor, Čović kaže da bi sljedećeg tjedna mogla bi biti zakazana i zajednička sjednica oba doma državnog parlamenta.

Na pitanje o uspostave novog saziva Vijeća ministara BiH izrazio je uvjerenje kako će uskoro biti uspostavljana i izvršna vlast na razini države kako bi Predstavnički dom i Dom naroda PSBiH mogli u potpunosti funkcionirati.
Nema ni jedne prepreke da Vijeće ministara imamo u zakonom predviđenom roku. To znači da se odmah može imenovati mandatar, pošto sve znamo, a sukladno rokovima i obavezama mandatar bi trebao obaviti razgovore kako bi u što kraćem roku imali novi saziv Vijeća ministara, rekao je Čović.

Iako nije želio precizirati datume kada bi se sve to moglo dogoditi, ocijenio je da je sasvim izvjesno da će se taj posao biti završen u ožujku.

S njim se složio i Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratska akcije (SDA) Bakir Izetbegović koji je napomenuo da bi tijekom tog mjeseca trebala biti definirana parlamentarna većina koja bi trebala predvoditi vlast na državnoj razini u četverogodišnjem mandatu.

Najavio je i da će uskoro biti organiziran sastanak na razini lidera stranaka između HDZ-a BiH, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA), a upravo te stranke trebale bi činiti okosnicu buduće koalicijske većine na državnoj razini.
Vjerujem da ćemo vrlo brzo imati potrebu ponovo sjesti, to znači u sljedećih nekoliko dana, kazao je Čović.

Glas naroda

A izborni zakon magare tebe samo stolica zanima

Evo te gori si od mene imenjače i dobročinitelju lažeš ko kenjac
elem treći
elem radna mjesta
paška televizija
Mostar prestolnica
...... dobro ti nas izvara moj dobročinitelju
e greba si ježa.....

SAD CE POSLIJE OVOGA FASISTICKOG dogvora zajednicka pljacka hercegovine i bosne sa uzvicima eselamualejkum i valjen isus i Marija

Nikakvo cudo pa sutradan kad su objavljeni rezultati izbora znalo se sve odnosno ovo o cemu danas citamo.Ko ce napustiti stolice moj narode Hrvatski.A politicari trebaju samo na dan izbora a posle zna se use nase i podase.A narod po obicaju .......

Sad je sve u redu čovjek je izabran dobro je govorio šta vi hoćete???

Izvarani narode oni su multi milionasi od ove drzave

on ima još jedan mandat i adeze uhljebi da opuhaju narod a vi kojiste sidili doma na izborim put pod noge i njemačka a novih UHLJEBA nema ADEZE mladež nek se za NJEMAČKU sprema!

draganče di su pare iz aluminija 400 milionaKM aluminij je na infuziji a 80 000 ljudi čeka ulica!

Covic i ekipa oko njega su teski milijarde narode probudi se

Dragan Covic Miroslav Rupcic Marinko Gilja Matan Zaric Vjeko Bevanda Jelka Milicevic Barisa Colak Borjana Kristo Gordana Tadic ...

Nema prepreke za skoru uspostavu Vijeća ministara
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari