Dom naroda treba otkloniti prepreke za provedbu mjera zapošljavanja

ljubuski.info

Ukoliko na današnjoj konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH bude usvojen ovogodišnji Financijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje otklanja se posljednja formalna prepreka za početak realizacije mjera aktivne politike zapošljavanja koje su planirane za 2019. godinu - potvrdila direktorica Zavoda Helena Lončar.

Kaže da će javnost putem medija biti blagovremeno obaviještena o točnom datumu objave javnih poziva za sudjelovanje u mjerama aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini.

Financijskim planom Federalni zavod za zapošljavanje je za mjere aktivne politike zapošljavanja predvidio oko 60 milijuna KM, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu kada smo na raspolaganju imali oko 55 milijuna KM. Između ostalog, za provedbu Programa sufinanciranja zapošljavanja, koji u sebi sadrži nekoliko mjera, osigurano je 45 milijuna KM, a za Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up, koji podrazumijeva financijsku podršku za pokretanje vlastitog biznisa, 10 milijuna KM. Također, planirana je i provedba programa "Obuka i rad" koji podrazumijeva financiranje obuke i zapošljavanja - izjavila je Lončar.

FENA

Glas naroda

Pustite se ćorava posla!!! Kakve mjere aktivne politike zapošljavanja!!!! Usmjerite novce na izgradnju tvornica, dovedite investitore, radite kvalitetne i dugoročne ugovore!!!

Ova ud-ba-šica je upropastila školstvo u ŽZH i zbog toga ju je HDZ nagradio radnim mjesto ravnateljice Federalnog zavoda za zapošljavanje.

svaki put dobiju iste firme nos te đava

Dom naroda treba otkloniti prepreke za provedbu mjera zapošljavanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari