Svakog dana vozači u BiH izdvoje 1,7 mil. KM za gradnju cesta

ljubuski.info

U nešto manje od godinu dana vozači u BiH prikupili su čak 620,7 milijuna konvertibilnih maraka za gradnju i obnovu cesta i autocesta.

U odnosu na godinu ranije, taj iznos je za 238 milijuna konvertibilnih maraka veći. Nije riječ o enormnom povećanju potrošnje goriva, nego činjenici da je na snazi novi pravilnik o trošarinama na gorivo. Od 1. veljače 2018. godine vozači, točeći gorivo na benzinskim crpkama u BiH, plaćaju dvije trošarine.

Kako objašnjavaju iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH, jedna je trošarina (cestarina) za izgradnju cesta, a druga je cestarina za izgradnju autocesta i izgradnju i obnovu ostalih cesta. "Tijekom prošle godine ukupno je na osnovi tih dviju cestarina prikupljeno 620,7 milijuna KM, što je za 238 milijuna KM više u odnosu na 2017. godinu.

Raspodjela trošarina

Ovako velika razlika je zbog činjenice da je u 2018. godini povećana cestarina za 0,15 KM po litri prerađevina, i to za cestarinu za izgradnju autocesta i izgradnju i obnovu ostalih cesta, navode iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Tako ukupni udio koji se iz cijene litre goriva izdvaja za navedene trošarine iznosi 0,40 konvertibilnih maraka. Raspoređujući navedeni iznos na 365 dana, ispada kako svakoga dana vozači u BiH za gradnju i obnovu prometnica i autocesta izdvajaju 1,7 milijuna konvertibilnih maraka.

Kad je u pitanju raspodjela prihoda od trošarina, oni su se dijelili na dva načina. Od ukupno prikupljene cestarine u iznosu od 620,7 milijuna maraka, prvi dio je cestarina za izgradnju cesta i taj dio je iznosio 234,8 milijuna maraka.
Ova sredstva raspoređena su sa svim ostalim prihodima od neizravnih poreza, dakle prema koeficijentima koje na tromjesečnoj razini usvaja Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (Federacija BiH 64,26%, Republika Srpska 32,19 i Distrikt Brčko 3,55 posto), navode iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Poseban podračun i rezerva

Drugi dio je cestarina za izgradnju autocesta i izgradnju i obnovu ostalih cesta i raspoređena je po posebnim koeficijentima, tako da je Federaciji BiH pripalo 59, Republici Srpskoj 39 i Distriktu Brčko dva posto. Federaciji je raspoređeno 188,5 milijuna KM, Republici Srpskoj 124,6 milijuna KM i Distriktu Brčko 6,4 milijuna maraka. Ostatak predstavlja rezervu na posebnom podračunu jedinstvenog računa za poravnanje kada Upravni odbor usvoji konačan akt o raspodjeli ovih sredstava.

Osim toga, UNO je tijekom prošle godine prikupio i prihode po osnovi trošarine na naftu i naftne prerađevine u iznosu od 499,8 milijuna maraka, a koju plaćaju naftni uvoznici. Ovi prihodi raspoređeni su korisnicima sa svim ostalim prihodima od neizravnih poreza, FBiH, Republici Srpskoj i Distriktu Brčko. Inače, uvođenje trošarina na naftne prerađevine kreditori smatraju jamstvom da će BiH moći vraćati kredite odobrene za izgradnju cesta.

Večernji list

Glas naroda

Ako je tako unda moremo napravit autoput do Marsa

ne možemo mi uplatiti koliko krmenja mogu pojesti

Zato imamo najgoru cestu bolji makadamski put od ceste

Krmadi je malo i da je milijarda.Dodajte na to još koji milijun od kazni.U svitu prihodi od kazni idu u humanitarne svrhe a slično je bilo i u bivšoj državi.Koliko naši političari kukaju da su siromašni moglo bi se i danas reći da je tako

kako cujem iz pouzdani izvora,,za godinu dana sto su skupili na gorivu,,oko prilike 61 milijardu maraka...nema ni marke..jednostavno nema para...u pripremi je veliko veliko zaduzenje za auto put. a moch mislit kak ce legnut na obican narod

Pa šta vi mislite disu pare toliki ljudi na državnin jaslan triba tu para .Nema para za put

Svakog dana vozači u BiH izdvoje 1,7 mil. KM za gradnju cesta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari