Otklonjene zapreke za izbor ravnatelja FUP-a

ljubuski.info

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće (VSTV) BiH svojim je dodatnim tumačenjem pomoglo s izborom ravnatelja Federalne uprave policije (FUP) koji je zapeo zbog prijepora oko toga mogu li članovi aktualnog Neovisnog policijskog odbora izabrati čelnog čovjeka budući su u vrijeme rada ovoga tijela promijenjeni propisi o njihovu radu.

VSTV je objasnio kodeks sudačke i tužiteljske etike. Tako aktualni tužitelji i suci mogu nastaviti s radom u Neovisnom odboru za izbor ravnatelja policije do kraja mandata.

Praktički, to znači da su otklonjene zapreke za izbor ravnatelja FUP-a nakon što je s čelnog mjesta ove institucije po sili zakona otišao Dragan Lukač.

Kako se doznaje, ovaj bi izbor trebao uslijediti već sljedećih desetak dana. Nakon odlaska Lukača nije došlo do prekida zapovjednog lanca jer su internim dogovorom ovlasti prenesene na Ensada Kormana kao obnašatelja dužnosti ravnatelja FUP-a. Tako će članovi ovoga odbora razmatrati prijave i odlučiti o ravnatelju između sedam kandidata od osam ukupno pristiglih, budući da je među prijavljenima Korman već ranije izabran za zamjenika ravnatelja FUP-a. Potpunim su prihvaćene prijave Zorana Čegara, Zorana Galića, Ivice Bošnjaka, Ensada Kormana, Mustafe Hujdurovića, Milana Galića, Ljubana Frljića i Roberta Perića.

Bogate biografije

Svi ovi policijski dužnosnici imaju čin glavnog inspektora i dugi niz godina obnašaju važne dužnosti. Galić se prijavio s pozicije ravnatelja Granične policije BiH, a prije toga je bio i ravnatelj policije ZHŽ-a i obnašao više policijskih dužnosti. Bošnjak je zamjenik ravnatelja Uprave za koordinaciju policijskih tijela BiH te je obnašao desetak dužnosti. Korman je zamjenik ravnatelja FUP-a i tamo je proveo više godina na više dužnosti, kao i ratni heroj Zoran Čegar. Hajdarović je inspektor FUP-a, a Ljuban Frljić je zapovjednik MUP-a SBŽ-a. Kandidat za ravnatelja je i ravnatelj policije u ZHŽ-u Milan Galić, a Robert Perić je više godina šef Terenskog ureda Jug Granične policije.

Zoran Krešić | Večernji list

Glas naroda

Kakav interni dogovor za Kormana da obnaša dužnost to je budalaština nad budalaštinama i obmana zdrave pameti ljzdi koji razumiju problematiku Korman je imenovan od nadležnog tijela na mjesto zamjenika direktora to znači bez ikakvog dogovora u punom kapacitetu rukovodi FUP-om do izbora direktora sa svim ovlaštenjima dakle ako se direktor ne izabere nema prekida kontinuiteta sve je lege artis a po ovom ispada da je netko sjeo u neku sobu i dogovorio da Korman vodi ne izvaljujte glupistu

Izgleda da je netko ljubomoran na Kormana ? Da nije neki protukandidat.?? Dobro provjeriti diplome za sve kandidate, kad su diplomirali, a pogotovo poslijeratne .

Ja bih dao glas Zoranu Galiću-Tokaru, Doktoru,Ministru covjeku koji prije osvojio ove titule tek onda zavrsio srednju trogodisnju. Zoran zujalica, vremenplov

Nije tačno "s mjesta ove institucije po sili zakona otišao Dragan Lukač." nego su ga pustili da pobjegne od krivične odgovornosti za kriminal i uništavanje FUP. Zadnjii mandat je nezakonito uzurpirao funkciju direktora FUP uz amin oligarhista. U svakoj EU dežavi bi za takvo nešto padale Vlade i glave.....VIP KRIMINAL.

Otklonjene zapreke za izbor ravnatelja FUP-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari