Održana radionica "Pustolovni turizam - Razvoj i promocija programa"

ljubuski.info

U petak, 15. veljače 2019. godine na Agroturizmu "Marića Gaj" u Grudama, održana je radionica "Pustolovni turizam - Razvoj i promocija programa" koju je organizirao Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije.

Nakon registracije i predstavljanja sudionika radionice, uvodno se obratila Ana Soldo, pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije izrazivši zadovoljstvo odazivom velikog broja zainteresiranih dionika za teme radionica koje smo organizirali do sada. Istakla je kako je glavni cilj za organizaciju radionice provođenje popularizacije avanturističkog turizma kroz formiranje novih programa za razvoj turističke ponude na područjima na kojima turizam nije dovoljno razvijen, a imaju turističke potencijale u tradicijskoj i prirodnoj baštini. Podsjetila je prisutne sudionike da su sve radionice organizirane u okviru projekta "Razvoj i diverzifikacija turističke ponude u Zapadnohercegovačkoj županiji" čiji je krajnji cilj izrađen Plan razvoja turizma Zapadnohercegovačke županije.

Radionicu je održala stručnjakinja za razvoj aktivnog turizma, Iva Bencun, vlasnica poznate turističke agencije Feral Tours d.o.o., organizatorica Zadar Outdoor festivala, te predsjednica Zajednice pustolovnog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Ova radionica je nastavak radionice "Pustolovni turizam-Velika prilika za malo poduzetništvo" koja je održana krajem siječnja ove godine.

Istaknute teme koje je danas obradila su sljedeće: Pojam pustolovnog turizma; Aktivnosti koje spadaju u pustolovni turizam; Programi pustolovnog turizma koji se najviše traže; Razrada razvoja programa pustolovnog turizma; Prodaja programa-prodajni kanali, nakon čega je uslijedila rasprava, odgovaranje predavačice na postavljana pitanja sudionika, itd.

Kao i na prošloj radionici Iva Bencun je pokušala svim sudionicima objasniti što sve postoji u Zapadnohercegovačkoj županiji za razvijanje aktivnog i pustolovnog turizma te ih pokušala motivirati uključiti se u ove vrste turizma. Istaknula je kako je, nakon obilaska terena s djelatnicima Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije prošle godine, bila oduševljena svim atraktivnim lokacijama koje se ovdje nalaze i da mi nismo ni svjesni koje nam se mogućnosti pružaju, samo ih treba razmotriti i stvoriti najbolje modele koji će privući velik broj turista u ovo područje.

Naposljetku, važno je podsjetiti da je cilj projekta "Razvoj i diverzifikacija turističke ponude u Zapadnohercegovačkoj županiji" izrada Plana razvoja turizma u Zapadnohercegovačkoj županiji. Riječ je o strateškom dokumentu koji će uspostaviti bitne odrednice za odgovorno i učinkovito upravljanje turističkim razvojem Zapadnohercegovačke županije u razdoblju od sljedećih deset godina. Nadalje, Ministarstvo gospodarstva Zapadnohercegovačke županije je institucionalni nositelj projekta, a Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije, zajedno s Regionalnom razvojnom agencijom REDAH, koordinator projektnih aktivnosti.

Ova inicijativa je podržana od strane Švicarske Vlade, preko projekta MarketMakers, koji čini konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

Glas naroda

Pricate Markove konake
Sta to od domacih proizvoda mozete ponudit Cjela regija Hercegovine nema 50 krava Sela su vam skoro raseljena nigdje nikoga
Ma da to cete vi sve domace kupiti u Konzumu hahahahhaha
A mogao bi to biti Robinzonski turizam u praznim selima i mjestima sa podikojom Bakicom i Dedom

Pravo mjesto za mene. Dolazim!

Jedva čekam kad cu se spustiti s Black Pearlom niz taj Trebižat!

Samo Pura i Lučenica mogu da nas izvade iz krize i Raštika Raštika.

hahahahahaha baš će biti pustolovni turizam niz trebižat
kad uvenuli da suglasnost na mini hidroelektrane
dobročinitelj se uslika. fra škropan blagoslovi i onda
priko brane u ambis ahahahahaahha

uz trebižat treba napravit šetnice i noćne kockarnice da se ljudi koji rade na proračunu relaksiraju -odmore od naporna rada a i privreda će imat koristi

Održana radionica "Pustolovni turizam - Razvoj i promocija programa"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari