Svečano proglašenje sportaša godine općine Ljubuški za 2018. godinu

ljubuski.info

Svečano proglašenje najboljih sportaša općine Ljubuški već godinama je i jedna od manifestacija u programu obilježavanja Dana općine, a tako je i ove godine.

U Gradskoj vijećnici skupio se veliki broj sportaša, sportskih djelatnika političkih dužnosnika i ostalih, a na početku službenog dijela o povijesti izbora najboljih sportaša govorio je Nikica Šiljeg, novinar i dugogodišnji sportski djelatnik.
Prve godine, 1997.godine, najbolji klub je bio Izviđač kojem je ovo dvadeseti jubilarni izbor. Organizator je tada bilo Općinsko vijeće i Radio Ljubuški. Već sljedeće godine organizator je bio novoosnovani Športski savez općine Ljubuški koji će narednih osam godina vršiti taj izbor, a od 2006. godine to radi Odjel Društvenih djelatnosti Općine Ljubuški, kazao je Šiljeg.

Za najbolju mladu sportašicu do 18 godina proglašena je Ana Marija Bunoza, velika nada ženskog rukometa u Ljubuškom koja je svoj talent pokazala već u mini rukometu, a s 13 godina je priključena prvoj ekipi. Priznanje i nagrade je uručio Ivica Boras,pomoćnik općinskog načelnika.

Za najboljeg mladog sportaša proglašen je rukometaš Matej Mandić, mladi vratar Izviđača, koji povremeno ulazi i brani za prvu momčad. Standarni je vratar druge momčadi koja nastupa u Prvoj ligi FBiH - skupina Jug, a kadetski je reprezentativac Hrvatske. Priznanje i nagradu je uručio Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Zapadnohercegovačke županije.

Za najbolju sportašicu po četvrti put proglašena je rukometašica Marija Boras, dugogodišnja kapetanica Izviđača i prvi strijelac ekipe. Njezinim povratkom u klub nakon studija stabilizirala se ekipa, kako igrački tako i rezultatski. S Izviđačem je u prošloj sezoni osvojila Kup BiH. Priznanje i nagradu uručio je općinski načelnik Nevenko Barbarić.

Za najboljeg sportaš proglašen je David Mandić, trenutno član hrvatskog prvaka PPD Zagreba, a do lipnja prošle godine nastupao je za Izviđač s kojim je kao kapetan bio prvak BiH. Sa Zagrebom igra Ligu Prvaka, nastupio za Hrvatsku na nedavno završenom Svjetakom prvenstvu. Priznanje i nagradu uručio je Toni Kraljević, ministar financija i dopredsjednik Vlade ZHŽ, Davidovom bratu Mihaelu Mandiću, također mladom i veoma perspektivnom rukometašu

Priznanje i nagradu za najbolji sportski klub RK Izviđač CO sportskom direktoru Davidu Grbavcu uručio je predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić.

Svečanost proglašenja svojim sviranjem uljepšali su učenici osnovne Glazbene škole Stanka Mikulić i Ivan Barbarić.

Radio Ljubuški

Glas naroda

vidi grbavca majko mila,sportski direktor hahaha to mozda u pusenju trave,najbrze vuce

Najbrže vuče vutra kvesko

Bas ste kreativni

Koe ovaj narkic u sredini jel ovo primjer sportasima podocnjaci do poda

Što je ovako modar oko očiju

Ne znam sto se ovo zove izbor za najboljeg sportasa kad svake godine dadnu nagrade rukometasima. Ne bi da nema ni jedan drugi sport u gradu osim propalog rukometa

Realno drugi sportova i nema

Izbor za najboljeg mladog hdzovca

Boze sacuvaj i od ovog sporta, na kakvom je dopingu ovaj u sredini?

Ovaj u sredini je zutalj meni se cini!

Svečano proglašenje sportaša godine općine Ljubuški za 2018. godinu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari