Počeli IX dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

ljubuski.info

Svetom misom u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu započeli su IX dani pobijenih hercegovačkih franjevaca u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštvo vjernika koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Na kraju svete mise dodijeljene su nagrade pobjednicima ovogodišnjeg nagradnom natječaja na temu pobijeni hercegovački franjevci, za uzrast djeca.

Prva nagrada pripala je Ani Mariji Martinović iz Kočerina (Ljubotići) za literarni uradak "Pobijeni fratri", drugu nagradu osvojila je Karmela Bašić iz Posušja (Broćanac) za rad pod nazivom "Pobijeni franjevci", a treću nagradu također za literarni rad "Pobijeni franjevci" dobila je Klara Galić iz Širokog Brijega.

Vicepostulator fra Miljenko Stojić zahvalio se svima koji su sudjelovali na nagradnom natječaju, kao i onima koji pomažu Vicepostulaturi ovih dana, priopćeno je iz Vicepostulature postupka muceništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".

Glas naroda

oćeli doći općinski udbaši HDZa da uvelićaju godišnjicu ovi ovde i oni u inozemstvu što se vrte po manolića memoarim i danas!

franjevci su malo licemjeri postali , odgovorite tko vam je pobio braću i zašto se danas družite sa tim partijskim dužnosnicima , bivšim majorima, milicajcima, direktorom sokola, članovima udbe i kpj-a , meni to ne izgleda pošteno , prozovite imenima te strukture i tko je u tim godinama sjedio u tim strukturama, ako smijete ili možda morate pitati nekoga

mariju pejčinović-burić ugošćujete i jedete s njom a nećete da kažete da su joj roditelji predavali u klobuku marksizam i sociologiju i prijavljivali ljude udbi tko ide na misu i dan danas žive besplatno u stanu od jugoslavije dok branitelji moraju po kontenjerima kopati

Znaš li šta je Marksizam a šta Sociologija?

Vrlo je zanimljivo da ni današnjim širokobriješkim franjevcima, čiji su preci teško stradali od marksističke ideologije, ne smeta to što je profesor marksizma Miroslav Bošnjak dugogodišnji ravnatelj bivše franjevačke klasične gimnazije u Širokom Brijegu. Iako je marksistička nauka u svijetu izumrla, u Županiji Zapadnohercegovačkoj profesori marksizma su i dalje stručni, ugledni i cijenjeni ljudi i postavljaju se na najviše rukovodeće dužnosti kako bi upravljali hrvatskim obrazovnim ustanovama. Svake godine kukaju kako su pobijeni, a i danas podržavaju tu ideologiju.

Kad će fratri obilježavati dane pobijenih ljubušaka?

da nije ta sekta u hercegovinu došla
imala bi hercegovina sada milion hrvata
uvik su živili kao paše a glumili siromašne
vijernike umisto da su čuvali
oni vojernike u ratove spremali
omjesto ljubavi mržnjom narod trovali
najpoganija sekta koja hercegovinom vlada
to je sekta hercegovački crni habeta
jel tak il ne tak karizmatici koperfildi i m.vračevi

FEBRUAR

Nije to tako davno bilo
7.februar se baš slavilo
a ćirilično pismo pisalo
a jugoslovanski punim plućim disalo .

Schevin Burg je pun sad tića
žrtva slavnih Jugovoića .
Branitelju Domovinskog rata
kakav život tvog je Zaboravljenog brata ?

Ajde FRATRE na Bijaću hitaj
kakva nepravda je odmah pitaj !!!
Mnogi svoju životnu su žrtvu dali
da se ne bi februari spominjali .

Veljača je Čović sa Dodikom meko gnijezdo plete
januari , februari ,... lete , lete
Ravnatelj nam Gimnazije na Širokom
marksista je od glave do pete .

otac marije pejčinović je srbin i doša je u klobuk u društveni stan poučavat klobučane ustaše srpskom jeziku i širit načartanij ilije garašanina i ona je ministrica vanjskip poslova hrvacke-kakva je to hrvacka!

znaju klobučani o njima sve

- uzeti iz dnevnog avaza a tamo piše još puno lipi stvari no nesmim reć proćitajte za našeg ćirićara i budu lončara hrvackog udbaša broj 2

Počeli IX dani pobijenih hercegovačkih franjevaca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari