Vladi na zalihama ostalo 500 maraka

Vlada ZHŽ-a jučer je povukla razrješenja i imenovanja v. d. ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje i Službe za zapošljavanje ZHŽ-a. “Zbog pogreške u proceduri prilikom imenovanja i razrješenja na jednoj od proteklih sjednica, ista je potrebno povući”, kazao je predsjednik Vlade ZHŽ-a Zvonko Jurišić.

Nakon toga je razriješen dužnosti v. d.ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje, te je na to mjesto imenovan Stipe Dodig. Vršitelj dužnosti ravnatelja Službe za zapošljavanje nije razriješen te dužnosti budući da tu odluku treba donijeti Upravno vijeće, a na Vladi je da dadne ili ne dadne svoju suglasnost na tu odluku

Vlada je usvojila i nacrt odluke o prihvaćanju kreditnog zaduženja ZHŽ-a prema FBiH iz sredstava MMF-a. Prema riječima resornog ministra Vjekoslava Bakule, prvi dio sredstava, odnosno 40 posto od ukupnog angažmana, županija bi trebala dobiti do kraja godine, a drugi dio, 60 posto, početkom iduće godine.

“Radi se o 2,700.000 maraka koje će županija dobiti ukoliko se ispune zahtjevi MMF-a. Uvjet za dobivanje prve tranše je usvajanje rebalansa, što smo mi već napravili, jedino bi do problema moglo doći zbog neumanjena plaća, ali i to se može riješiti”, kazao je Bakula. Pored ovoga, izneseno je i izviješće o utrošku sredstava iz “tekućih zaliha” u proračunu za 2009. Bakula je naveo da je na ovoj poziciji predviđeno ukupno milijun maraka, od čega je na zalihama ostalo još samo 500 maraka.

Usvojen je i prijedlog odluke o odobravanju programa utroška s kriterijima raspodijele sredstava “Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva” utvrđenih proračunom. Budući da je rebalansom s ove stavke skinut znatan iznos sredstava, u raspodijeli neće sudjelovati udruge iz Ljubuškog, koje su se, prema riječima resornog ministra Žarka Karačića, s tim i složile. “Njima je Vlada ostala dužna još 100 tisuća maraka od prošle godine, i njihov je zahtjev da im se to isplati ove godine”, kazao je Karačić.

Vlada je smanjila početnu cijenu nekretnina Vodoprivrednog poduzeća Ljubuški s 200 na 150 tisuća maraka, te će ovih dana biti raspisan novi javni natječaj za to poduzeće.

Marija Medić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari