Uskoro poskupljenje goriva

ljubuski.info

Nakon što je cijena nafte na svjetskom tržištu već treći tjedan zaredom znatno porasla, novo poskupljenje uskoro se očekuje i na benzinskim crpkama u Bosni i Hercegovini.

Gorivo je već prošlog tjedna poskupjelo u Hrvatskoj i Srbiji, dok u BiH od početka godine nije bilo novih poskupljenja.

Milenko Bošković iz Udruge prometnika naftnih prerađevina FBiH kazao je kako je teško prognozirati koliko bi poskupljenje moglo biti, ali je siguran kako će doći do promjene cijena.
U Hrvatskoj je gorivo poskupjelo i prije nego što je cijena nafte porasla na svjetskom tržištu. U FBiH i dalje imamo zaokruživanje cijena na pet feninga. Kada bi to bilo ukinuto, cijene bi sigurno bile niže. Ipak, realno je da će doći do poskupljenja. Kod nas je na sceni toliko šarenilo kada je riječ o cijenama da se ne zna više ni tko je poskupio, a tko nije - smatra Bošković te dodaje da Udruga nema ingerenciju za formiranje cijena.

Predsjednik Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport RS-a Nikola Grbić kazao nam je da se cijena goriva u Republici Srpskoj kreće od 2,23 do 2,35 KM po litri.
Ako je poskupjelo na svjetskom tržištu, možemo samo očekivati nove, više cijene. Kod nas cijena nafte, nažalost, nije padala kada je to bio slučaj u svijetu, pa je teško prognozirati što će se sada dogoditi, ali prije će poskupjeti nego što će doći do pojeftinjenja - istaknuo je Grbić.

Dodao je da je trenutačno litra goriva jeftinija u Hercegovini nego na crpkama u Banjoj Luci i Prijedoru, a da su cijene uglavnom vrlo različite od crpke do crpke.

Na londonskom tržištu cijena barela nafte prošlog tjedna porasla je za 3,6 posto. Kada je riječ o američkom tržištu, barel je poskupio za 4,3 posto.

Avaz

Glas naroda

ova država je la-ž
ovi na vlasti samo la-žu
pa misle da nitko ništa ne prati,
pa i režimski list Avaz la-že
pa evo:

Srna
28.01.2019 10:02
Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošle sedmice pale, nakon tri sedmice rasta, što je posljedica rasta proizvodnje i zaliha “crnog zlata” u SAD-u te strahovanja ulagača od usporavanja rasta globalne ekonomije, a time i potražnje za energentima.

Na londonskom je tržištu cijena barela prošle sedmice pala 1,7 odsto, na 61,65 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 0,2 odsto, na 53,70 dolara.

Manje livat nema druge

E sada ovako da odgovorim tzv. gospodinu Boškoviću, današnji aktuelni cjenovnik koji daje Holdina d.o.o. Sarajevo je jeftiniji nego što je bio u petak, pa bi ja tog tzv.gospidina koji viri iz [ * neprimjereno * ]a [ * neprimjereno * ]i izudinu ahmetliću HiFi pita zašto će cijena ići gore

U sttutgartu jutros dizel 1.19 znaci na pet puta vecu placu manja cjena litre nafte

more im bit kad nemaju dobročinitelja ko mi

[ * neprimjereno * ] evo pale su cijene goriva u njemačkoj i austriji a ovi [ * neprimjereno * ] hoće dignut cijene u bih a kako narod preživljava sramota

Nista bez zutih prsluka pa na ulice sve obustaviti.Tjeraju nas iz države ubijaju nam djecu jer je zdravstvo u BiH nula.

Po novom Holdininom dnevnom cjenovniku cijena u odnosu na jučer pale za 2,4 feniga

U Keisersleuternu jutros,Dizel €1.09

Uskoro poskupljenje goriva
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari