Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim možemo promijeniti svijet

ljubuski.info

Na jučerašnjem zasjedanju HNS-a BiH okupljenim izaslanicima i predstavnicima političkih stranaka u Bosni i Hercegovini ispred Sveučilišta u Mostaru obratio se rektor prof. dr. Zoran Tomić.

Tomić je istaknuo dvije važne činjenice, kako za društvo, tako i za sveučilišnu i akademsku zajednicu. Prva je strateško planiranje i upravljanje Sveučilištem i obrazovanjem, druga je integracijski proces.

Poznato je kako je Senat Sveučilišta u Mostaru donio strategiju razvoja za 2018. - 2023. godinu, u kojoj su definirana četiri strateška područja. Jedno od njih je Sveučilište i okruženje. U okviru toga područja definirana su tri sljedeća strateška cilja.

  1. Sveučilište koje je aktivno uključeno u gospodarstvo i održiv razvoj zajednice.
  2. Sveučilište koje kontinuirano djeluje na razvoju kritičkog mišljenja te očuvanja i promicanja kulturnog, povijesnog nasljeđivanja pripadajuće kulturne zajednice
  3. Sveučilište koje odražava trajan odnos prema materinskome jeziku kao odraz kulturološkog i civilizacijskog stanja jedne nacije.

Tomić je podsjetio na akcijski plan za provedbu strategije koji je prvi put u povijesti donio Senat na sjednici od 22. siječnja ove godine. U akcijskom planu su definirana 820 podcilja, tj. zadaće koje će se provoditi u 2019. godini te zadaće povezane sa svim segmentima društva.

Na sveučilištu je provedena pravna i velikim dijelom akademska i društvena integracija. Trenutačno se razmatra optimalni model financijske integracije. Ovim procesima Sveučilište u Mostaru postaje organizirana akademska zajednica
Vjerujući u vašu političku mudrost i političku zrelost te zajedništvo, akademska zajednica očekuje da HNS i dalje bude snažna krovna institucija svoga hrvatskoga naroda, zaključio je rektor Tomić.

Glas naroda

Licemjeri i farizeji.

Imate doktora znanosti koji nisu objavili neki uradak a kamoli knjigu napisali.

Moj Tomicu za tebe je samo dreblank.Turpiju u ruke pa turpijaj nemoj prosipati demagogiju.Sa Ševama pod ruku.

Reče tokar koji pomoću kradezea priko noći postade doktor i rektor

Da ali u normalnoj Drzavi. Kod nas ni slucajno !!

Zorane Tomiću ti si živi dokaz da je bilo kriminala s diplomama prije Ivana Ševe

Ha, Sveučilište čije diplome neće vrijediti ni u BiH

Obrezivanje a ne obrazovanje

Kome pričaš priču Tomiću? Najprije objasni kako si ženi sređivao da završi fakultet? Dobro znamo tko si i što si, licemjer kao i ostali iz HNS-a, jer u toj vještačkoj, nakaradnoj tvorevini mogu biti samo licemjeri i dvoličnjaci.Kako vas više stid nije da prosipate priču da ste vi ti koji rade na zaštiti hrvatskih interesa.Od vaše demagogije nam je muka.
Pogledaj kako ljudi svakodnevno odlaze! Je li možda odlaze od bijesa ili ne mogu živjeti sa licemjerima kao što si ti Tomiću i tvoj dobročinitelj? Odgovori!!!

Zoka objavi svoj CV

Tomiću od kada si ti na fakultetu,pa se sad praviš pošten.Ti i svi profesori čast izuzetnim,ste školovana mafija,auti stanovi poslovni prostori vikendice i puni računi na bankama.Radite na 5 ili 6 poslova od vas se ne može disati.A naša dica u Njemačku!!!Ko se od Vas prof.smio javit za ove nelegalne fakultete,pa upravo vi predajte na njima,kako možete izići među narod.

Ovaj covjek je nasljednik velikog dobrocinitelja Covica.nazalost.
Provjerena informacija.

Akademska zajednica je tu da lopovluku nema kraja

u pojedini naši sveučilišni profesura
slična pravila kao kod svatovski svirača
koliko para toliko diploma
svaka diploma svoju cijenu ima
ovom tomiću veliki vođa pjesmu platija
ali da uz pjesmu igra kako muzika svira
jel tak il ne tak ili sam opet ja nešto krivo reka

šta reče i ostade živ

Dok su razni muljatori na vlasti poput ŠEVE, Tomića, Barbarića ne možemo naprid nikako.

tko su prijašnji vlasnici zemlje na kojim su napravljene škole koliki je njihov udio

Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim možemo promijeniti svijet
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari