Dragan Lukač podnio ostavku

ljubuski.info

Neovisni odbor Parlamenta Federacije BiH, iako je bilo planirano, nije razmatrao dokumentaciju osam kandidata za novog direktora Federalne uprave policije.

Naime, uoči početka sjednice tri člana NO-a koji dolaze iz pravosuđa - tužitelji Mirko Miličević i Zdenko Kovač, te sudac Branimir Orašanin - informirali su odbor o novonastaloj situaciji nakon što je VSTV-ov Izmijenjeni i dopunjeni Kodeks o sudskoj i tužiteljskoj etici stupio na snagu.

Neovisni odbor je primio i pismenu ostavku direktora FUP-a Dragana Lukača zaključno s 28. siječnja 2019. Lukač je dva mandata bio na čelu FUP-a. Njemu je čak prije pet godina prestao status policijskog službenika, a krajem 2018. je napunio 45 godina radnog staža. A od prošlog ljeta obećava povlačenje s mjesta direktora.

Izmjene i dopune Kodeksa, između ostalog, propisuju kako nostelji pravosudnih funkcija ne mogu biti članovi radnih tijela koja se bave izborom ili razrješenjem policijskih čelnika.
Tražit ćemo mišljenje VSTV-a o novonastaloj situaciji, a po dobijanju stava Neovisni odbor će nastaviti sjednicu, kazao je Sead Bardak, predsjednik NO.

Neovisni odbor je zaključio kako ne želi uraditi ništa mimo propisa, stoga prije nastavka bilo kakvih poslova želi biti upoznat sa mišljenjem VSTV-a.

Podsjetimo da su se na natečaj za novog direktora FUP-a prijavili Zoran Galić, sadašnji direktor GPBiH, Milan Galić, komesar policije ZHŽ-a, Robert Perić, načelnik Terenskog ureda GP Jug, Ensad Korman, bivši zamjenik direktora FUP-a, Zoran Čegar, načelnik Sektora uniformirane policije FUP-a, Ivica Bošnjak, sadašnji zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ljuban Frljić, šef Operativnog centra MUP-a SBŽ-a i Mustafa Hajrulahović, inspektor FUP-a.

Oslobođenje

Glas naroda

Nije dao ostavku smjenio ga [ * neprimjereno * ]

ko god bude samo nek je cista Diploma i Regularno zavrsena

Konačno neka dobra vijest

naravno da će dat ostavku kad vidi da nema vajde borit se sa ovim k.riminalcima na vlasti.Ta neće dat netko sa ševinom diplomom

Ja se čudim da dečko neće "raditi" do pedeset godina radnog staža.
Neka ga zamijeni Sredoje N.

Dragan Lukač podnio ostavku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari