Čović ponovio kako bez izmjene Izbornog zakona nema uspostave vlasti

ljubuski.info

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović poručio je u ponedjeljak u Mostaru kako se bez izmjene Izbornog zakona neće moći implementirati izborni rezultati.
Partneri s kojima želimo graditi euroatlantsku budućnost morat će razumjeti da nikada više nećemo doći u poziciju da netko bira naše predstavnike i da imamo nelegitimne predstavnike Hrvata, što god tko mislio o tome - kazao je Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Kada je u pitanju formiranje vlasti na razini BiH i Federacije BiH, Čović kaže kako se ništa dinamično od protekle sjednice HNS-a nije događalo oko toga.
Do nas neće biti ni kada je u pitanju uspostava Vijeća ministara BiH, a niti uspostava federalne vlade. Što se tiče federalne vlade, bez izmjena Izbornog zakona neće se moći dogoditi implementacija izbornog rezultata na federalnoj razini - ustvrdio je Čović.

Istaknuo je kako je za HDZ BiH "prihvatljivo svako rješenje koje osigurava legitiman izbor članova Predsjedništva i Doma naroda".
Pozivam partnere, prijatelje Bošnjake da razumiju da ćemo bez tog uvjeta teško napraviti bilo kakav iskorak - dodao je.

Kada je u pitanju Vijeće ministara BiH, Čović je naglasio kako je jasno da trenutno dva člana Predsjedništva BiH uvjetuju predsjedavajućeg Milorada Dodika da bi oni njemu dali suglasnost za mandatara za Vijeća ministara.
Mislim da se to ne smije događati ako znamo da imamo mandatara unaprijed zadanog i znamo da je to predstavnik srpskog naroda, pobjednik u RS-u. Onda bi sasvim bilo logično da i ova dva člana Predsjedništva BiH, koji su došli bošnjačkim glasovima, podrže takvu inicijativu i ne stvaraju bilo kakav daljnji prijepor - kazao je Čović.

Što se tiče županija, Čović smatra kako se najdalje do 10. veljače može završiti uspostava vlasti u pet županijskih prostora gdje, kako je rekao, HDZ BiH ima dominantnu ulogu.

Pored aktualne političke situacije u BiH, Predsjedništvo HNS-a na sjednici je razmatralo i pripreme za Sabor HNS-a, koji će se održati 26. siječnja u Mostaru.
Na sjednici smo prihvatili uopćeni pristup deklaraciji HNS-a koja će biti usvojena na Saboru, a koji će biti izvještajnog karaktera. Riječ je o značajnom i složenijem dokumentu koji se sastoji od sedam točaka, a sadrži sve segmente, od euroatlantskog puta, Domovinskog rata, socijalne, ekonomske politike, jednakopravnosti, legitimnog predstavljanja i drugo - kazao je Čović.

Upitan hoće li se ponovno kandidirati za predsjednika HNS-a, Čović je kazao kako će HDZ BiH predložiti svoje predstavnike za Predsjedništvo te kako je uvjeren da će njega predložiti za predsjednika.

Na Sabor HNS-a pozvano je oko 600 izaslanika, a Čović je zaključio kako će Sabor HNS-a u subotu polučiti najbolje rezultate do sada.

Glas naroda

Proglasite SAMOUPRAVU!

600 izaslanika! Da mi je samo znati koliko ih je bilo u komunističkoj partiji jugoslavije

Mjesečna primanja su im najmanje preko tri tisuće maraka za nerad

uredniče zašto sklanjaš komentare, stvara vam se u federaciji nova većina hdz, sdp, sda i df dogovorili se, čović, izetbegović, nikšić i komšić, a ove priče su samo za po kafanama, samo fotelje se grabe a narod, njima se bacaju priče za kafana

sada će Ilijica biti zamjenik predsjednika HNS
oli ti ga drugi "Božica - Jožica- Ljubičica"

I to je to.
thend, finn, kraj.
vadi se mata iz septičke
konačno bez prepreke
septička jopet
u izvornoj namjeni
niš' se ne talasa
do dolaska stroja za fekalije

Pune tribine u Njemačkoj izaslanici o čemu ćete pričati

sudbina je zapečaćena HDZe ili bolje rečeno BEOGRADSKA UDBA će vladati stoljećima

Sta ce im nova vlast ta jesu li i u staroj vlasti.Plata ide a narod ko ih ..........

hoće li doći delagacija stanka čolaka iz belega grada? ako neće ništa od sabora.

Neće doć Čolak jer je nedavno Čović bio kod njega u Beogradu i naravno rekao mu što da radi veliki vođa i vječni vođa ovog plemenitog naroda

Eno Poskok objavljuje Ljubušake poginule u partizanima u 2.svjetskom ratu

Hercegovina leglo ustaštva! Tako je nekad nazivan moj rodni kraj...A danas velika većina odoše u PARTIZANE... To se zove PREODGOJ i sad tek smo na pravom putu slijedeći svoje vjerske i političke VOĐE koji će nas sve odvesti u RAJ ili PAKAO treće opcije nema.

hahahaaha čuli poskok ahahahahaha

nek objavi Ljubušake ubijene od strane hadezea i četnika ko što je dodik

Jadan ti je onaj Hrvat koga on zastupa,davno je to trebalo smjeniti i postaviti časnog Hrvatskog domoljuba.

nosi vas đava udbaški i lopovski šta će vam izborni zakon kad vi više nećete nikad bit izabrani
izborni zakon je u amanet ostavila hrvacka vlast ucjenjena hagom za banovinu hrvacku
hrvati u bih mogu dobit sve baš sve u politici i ekonomiji no samo neka poštuju volju hrvackog naroda izraženu referendumom u bih a to je cjelovita bih
politika zadovoljni svi narodi u bih je politika većinskog naroda bih no to djeljiteljim be i ha ne odgovara
zavadi narode i dobro se na tome obogati to je udbaška politika prostora cjele pokojne juge

ako draganče neće biti na vlasti neće biti vlasti to je politika uhljeba kradezea jer ako dođe nova vlast i pravosuđe moglo bi biti problema za partiju i uhljebe
sve damo no vlast ne damo zna se HDZ

domaći [ * neprimjereno * ] i uhljebi uvjek podpiruju nacionalne probleme da mogu sakrivat svoje lopovluke i privilegije
to narod kaže mute vodu da mogu jamat tuđe i onda se skruše u prvom redu crkve glume vjernike

Čović ponovio kako bez izmjene Izbornog zakona nema uspostave vlasti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari