Za zapošljavanje ove godine izdvojeno 60 milijuna maraka

ljubuski.info

Federalni zavod za zapošljavanje za ovu godinu je za mjere aktivne politike zapošljavanja predvidio oko 60 milijuna maraka, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je na raspolaganju imao oko 55 milijuna maraka, kazala je direktorica tog zavoda Helena Lončar.

Dodala je kako je za provedbu Programa sufinanciranja zapošljavanja, koji u sebi sadrži nekoliko mjera, osigurano 45 milijuna maraka, a za Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up, koji podrazumijeva davanje poticajnih sredstava za pokretanje vlastitog biznisa, 10 milijuna maraka.
Također, planirana je i provedba programa 'Obuka i rad' koji podrazumijeva finansiranje obuke u razdoblju od tri mjeseca te dodatno zapošljavanje u sljedećih šest mjeseci na teret poslodavca, s tim da će poslodavac biti u obavezi da nakon tih šest mjeseci te osobe zadrži u radnom odnosu i sljedećih šest mjeseci - istakla je Lončar, napomenuvši da je za provedbu tog programa planirano dva milijuna maraka.

O početku provedbe spomenutih programa javnost će biti blagovremeno obaviještena putem sredstava javnog informiranja i web portala Zavoda, dodala je.

Govoreći o tome koliko je osoba na ovaj način zaposleno tijekom protekle godine, Lončar je istakla kako se podaci o tome još uvijek zbrajaju, ali da se već sada može tvrditi kako je ostvareno ono što je planirano.
Plan za 2018. godinu bio je da mjerama aktivne politike zapošljavanja bude obuhvaćeno 12.000 osoba. Još uvijek zbrajamo podatke o tome, budući da je sredinom dvanaestog mjeseca 2018. godine bio još jednom otvoren Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja i da je u tijeku obrada prijava i zaključivanje ugovora, ali već sada možemo tvrditi da je zacrtani plan ostvaren - ocijenila je Lončar.

Istakla je kako više od 50 posto osoba ostane u radnom odnosu i nakon isteka razdoblja sufinanciranja, kao i da su korisnici izuzetno zadovoljni.
Prema našim analizama, ovisno o pojedinim mjerama, između 50 i 70 posto osoba ostane u radnom odnosu i nakon isteka razdoblja sufinanciranja, što je jako dobar postotak prema standardima koji su postavljeni kod nas i u zemljama okruženja. Provedene aktivnosti monitoringa ukazuju na veliko zadovoljstvo korisnika, što nas posebno raduje i predstavlja potvrdu da mjere aktivne politike zapošljavanja provodimo na ispravan način - zaključila je Lončar.

FENA

Glas naroda

Od čiji je kuća ovaj bumbar

Kako je sve uvezano u HDZ BiH ova je bila Sevina sefica za nagradu direktorica zavoda itd

Naj bolji ste u izumima hopovluka!?
Ove godine je pri u Eu dodjela za naj sofisticirane projekte hopovluka!?
Samo dajte prvi ste!

Veći dio tih para potrošit će "koritaši" za svoje potrebe a nezaposleni neka se slikaju ili put pod noge.

Tajkuni zaposle ljude uzmu poticaje i drže radnika dok im je neophodan onda kad im više nisu potrebni posao podjele tj opterete druge radnike za iste pare a ovi kući i ponovo u krug.ali dolazi i tome polako kra
Očit primjer
Mucić
Lager Famos

Za zapošljavanje ove godine izdvojeno 60 milijuna maraka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari